Coffee cake în formă de cană. Desert de senzație la Chefi la cuțite
Un desert cu adevărat de senzație pregătit în platoul emisiunii Chefi la cuțite, sezonul 8, ce a primit cele trei cuțite de la chefi: Coffee cake în formă de cană.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 22 Octombrie 2020, 09:19 | Actualizat: Joi, 22 Octombrie 2020, 13:20Ileana Zoltani, o concurentă ce a mai participat la ”Chefi la cuțite” într-o ediție anterioară, de meserie cofetar, recunoscută ca „regina eclerelor” i-a surprins tare plăcut pe cei trei chefi cu un spectaculos desert în formă de ceașcă cu cafea și frișcă.
Rețeta Coffee cake în formă de cană - Ingrediente:
-
Pentru ganache de cafea:
- 500 ml frișcă natural, rece
- 500 gr ciocolată cu 52% cacao
- 2 plicuri cafea instant (nesscafe)
- Gheață
-
Pentru pandișpan:
- 3 ouă
- 50 ml ulei
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
-
Pentru cănile și farfuriile de ciocolată:
- 600 gr ciocolată termorezistibilă
- 100 ml ulei
-
Pentru décor:
- 100 ml frișcă
- 1 plic cafea instant, cappuccino
- Caramel toffi
Rețeta Coffee cake în formă de cană - Preparare
Preparare blat de pandișpan.
Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, uleiul și făina, apoi se încorporează albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Compoziția de pandișpan se întinde într-o tavă mai mică și se dă la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute.
Preparare căni și farfuriuțe de ciocolată.
Se topește ciocolata termorezistentă și se temperează.
Se pregătesc patru pahare de plastic care se scufundă în ciocolata topită, se pun pe o tavă și se introduc în frigider/congelator. Se imbracă în folie alimentară farfuriuțe de cești de cafea, se toarnă ciocolata pe ele și se introduc în frigider/congelator. Se trasează pe hârtia de copt firicele de ciocolată în zig-zag, pentru decor și se lasă la rece.
Preparare ganache de ciocolată.
La bain marie, sau în cuptorul cu microunde se încălzește jumătate din cantitățile de frișcă și ciocolată până se lichefiază. se adaugă ness-ul, apoi se adaugă restul de ciocolată ruptă, se amestecă până se topește și aceasta și omogenizează compoziția, apoi se dă la rece, sau se răcește în bol cu gheață și apă.
Cealaltă jumătate din cantitatea de frișcă se bate și se încorporează cu crema ganache răcită.
Asamblare desert Coffee cake în formă de cană.
Se pregătesc ceștile și farfuriile de ciocolată, se înlătură de pe ele folia și paharele de plastic. Se umplu ceștile cu crema ganache.
Se bate 100 ml frișcă cu cafeaua instant cu gust de cappuccino si cu un posh cu dui stelat se formează moțuri deasupra cremei ganache din cănile de ciocolată. Se decorează cu toffi caramel.
Se pune si decorul de ciocolată in forma de fum (zig-zag) și un plic de cafea instant se presară peste ele.
Dacă v-am atras atenția, vă dorim spor la preparat Rețeta de Coffee cake în formă de cană și poftă bună la savurat!