Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe

Rar ne este dat să vedem în farfuriile concurenților așa desert spectaculos, numai bun de pus în vitrină: Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe!

Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe

Rar ne este dat să vedem în farfuriile concurenților așa desert spectaculos, numai bun de pus în vitrină: Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe!

Ionuț Georgel Belei, un tânăr bucătar la un restaurant din Germania, a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, cu un super desert, un adevărat spectacol în farfurie, sperând ca acesata să-i aducă mult râvnitul cuțit de aur.

Iată lista ingredientelor folosite la minunatul desert: Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe:


  • 12 ouă
  • 200 gr Nougat
  • 350 gr ciocolată amăruie 75% cacao
  • 250 gr zahăr alb
  • 500 ml smântână pentru frișcă sau 2 buc frișcă la tub
  • 200 ml lichior de nuci
  • 20 ml esență de fistic
  • 250 gr zahăr pudră
  • 250 gr fistic verde, neprăjit și decojit
  • 250 gr zmeură
  • 200 gr afine
  • 10 căpșuni
  • 200 gr semințe de dovleac, decojite
  • 50 gr sare
  • 10 gr piper tasmanian
  • 25 gr lecitină de soia
  • 30 gr mentă verde
  • 1 pachet biscuiți oreo negri
  • 10 gr gelatină pulbere
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • suc de rodii fără acid
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 caserola flori comestibile

Mod de preparare al deliciosului desert: Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe

Se începe prin a amesteca ouăle pe baie de aburi cu zahărul pudră și lichiorul de nuci. Se amestecă intens până se obține o consistență cremoasă și se adaugă gelatina, nougatul și ciocolata topită.

Apoi, se încorporează în compoziția obținută și smântâna lichidă.

Compoziția finală se pune îin sifon și se va aera cu 2-3 cartușe de aer comprimat.

Citește și: Rețetă inedită de tiramisu. Un tiramisu altfel, care atrage mai mult privirile, decât papilele

Nougatina se obține prin caramelizarea zaharului tos în care se adaugă semințele de dovleac, fistic, sare și untul iar compoziția se întinde pe hârtie de copt și se presează cu ajutorul unui sucitor.

După ce devine fermă, se secționează și se va încălzi lejer cu lampa și cu ajutorul unui cerc de metal i se va da o formă circulară. În sucul de rodii se va adăuga lecitina de soia, și se va mixa totul cu un blender de mână până se obține o spumă bine aerată și puțin acrișoară.

Toate aceste preparate delicioase, vor fi acompaniate pe farfurie de crumble din biscuiții oreo, fructe, frunze de mentă și flori comestibile, pentru un plus de culoare și savoare.

Este un adevărat spectacol în farfurie așa desert inedit: Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Video