Cotlete de berbecuț cu salată tabbouleh și hummus
Preparatele din bucătăria arăbească sunt la mare căutare în țara noastră, însă nu trebuie să mergem în restaurante specifice să le servim, ci le putem prepara și în bucătăriile noastre, iar ca inspirație putem opta pentru Rețeta Cotlete de berbecuț cu salată tabbouleh și hummus.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 12:11 | Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 13:03Faher Balak, un mecanic auto care a cerut azil politic în România cu ceva ani în urmă, a venit la Chefi la cuțite pentru a-i impresiona pe cei trei chefi, dar mai cu seamă pe Chef Cătălin Scărlătescu, cu un platou arăbesc, cu cotlete de berbecuț, asortate cu o salată tabbouleh și hummus, alături de clasicele lipii libaneze.
Ingrediente pentru Rețeta Cotlete de berbecuț cu salată tabbouleh și hummus:
-
Pentru cotlete de berbecuț
- 4 cotlete de berbecuț
- 1 linguriță mix de condimente arăbești
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sumac
-
Pentru salata tabbouleh:
- 100 gr quinoa albă
- 500 ml apă
- sare, după gust
- 150 gr roșii cherry
- 1-2 castraveți
- 2-3 ridichi roșii( opțional)
- 1 legătură de pătrunjel verde
- câteva frunze de mentă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
-
Pentru hummus:
- 800 g năut din conserve Sun Food
- 1 lingură mai cu vârf de tahini
- 3 căței de usturoi
- sare după gust
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 vârf de cuțit cu chimion
- 4 linguri ulei extra virgin
- 4 buc. roșii deshidratate
- boia de ardei, pentru decor
- pătrunjel verde, pentru decor
-
În plus:
- lipii libaneze pentru servit
Rețeta Cotlete de berbecuț cu salată tabbouleh și hummus - Mod de preparare
Preparare cotlete de berbecuț.
Cotletele de berbecuț porționate și curățate se asezonează cu condimente, zeamă de lămâie și ulei de măsline și se lasă la odihnit acoperite cu folie de prospețime, cel puțin 30 de minute, la rece, pentru frăgezire.
După acest interval, se rumenesc cotletele de berbecuț pe grillul încins, câte 3-5 minute pe fiecare parte. se păstrează la cald până în momentul servirii.
Pe aceeași temăPreparare salata tabbouleh.
Quinoa se hidratează în apă fierbinte, în proporție de 1:5, acoperită cu capac.
Cât timp se răcește quinoa, se pregătesc legumele și dressingul pentru salată
Se spală bine legumele și se taie în cuburi mici, se spală pătrunjelul verde și se toacă mărunt, împreună cu frunzele de mentă. Apoi se amestecă.
Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline cu zeamă de lămâie și puțină sare și se adaugă peste ingredientele amestecate.
Când quinoa este bine răcită, se încorporează în salata de mai sus.
Preparare hummus.
Se desfac conservele de năut și se scurge bine năutul de lichid.
Usturoiul se curăță și se dă pe răzătoarea cea mai mică, iar într-un mojar se pisează câteva semințe de chimion.
În vasul blenderului se pun boabele de năut cu zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, pasta tahini, usturoiul și chimionul și puțin din zeama de la năut.
Se transformă toate ingredientele într-o pastă a cărei textură se potrivește cu zeamă de la năut, dacă mai necesită. Se mai asezonează cu sare și piper, după gust.
Pe farfurii se așază delicioasele cotlete de berbecuț cu salată tabbouleh și hummus și se presară cu puțin sumac.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!