Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Cotlete de berbecuț cu cartofi dulci, sparanghel și reducție de vin

Cotlete de berbecuț cu cartofi dulci, sparanghel și reducție de vin Porto, o rețetă de senzație preparată în cadrul îndrăgitului show culinar Chefi la cuțite, în sezonul 8.

Costițe de berbecuț cu cartofi dulci, sparanghel și reducție de vin

Chefi la cuțite

Ștefan Alex Godja, un concurent de 19 ani, de meserie bucătar, a reușit să-i impresieneze pe Chef Cătălin Scărlătescu, chef Florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea cu o rețetă delicioasă pe bază de cotlete de berbecuț cu cartofi dulci și alte ingrediente ce completează gustul armonios.

Ingrediente pentru Rețeta Cotlete de berbecuț cu cartofi dulci, sparanghel și reducție de vin:


  • 1200 gr cotlete de berbecuț cu cotlet
  • 600 gr sparanghel verde
  • 700 gr cartofi dulci
  • 650 ml vin porto
  • 3 căței de usturoi
  • 20 gr rozmarin
  • 10 gr salvie
  • 100 gr unt
  • 150 ml smântână lichidă
  • 50 gr zahăr
  • 30 ml ulei de măsline
  • 20 ml cerneală de sepie
  • 50 gr făină
  • 5 gr ardei iute

Mod de preparare pentru Rețeta Cotlete de berbecuț cu cartofi dulci, sparanghel și reducție de vin

Preparare cotlete de berbecuț.

Începem prin curățarea cotletelor și porționarea lor.

Într-o tigaie se pune ulei cu unt, rozmarin, ardei iute, salvie și usturoi și se amestecă puțin pentru a aromatiza grăsimea. În această grăsime se trag cotletele de berbecuț doar până se sigilează, apoi se definitivează la cuptor.

Citește și: Rețeta Cotlete de berbecuț cu sos de merișoare, piure de mazăre și piure de țelină

Preparare piure de sparanghel și piure de cartofi dulci.

Sparanghelul se pune la fiert cu puțin unt și sare.După ce este fiert, se pasează și se transformă în pire.

Se pun la fiert cartofii dulci, apoi se transformă în piure cu puțin unt, smântână lichidă, sare și piper.

Preparare reducție de vin.

Într-o tigaie se pune zahăr, vinul porto și salvie și se fierbe până rezultă o reducție cremoasă și gustoasă.

La final, într-un bol se amestecă făina, cerneală de sepie, ulei și puțină sare.

Se ia cu lingura din această compoziție și se trage la tigaie rezultând un coral care va arăta frumos printre preparatele ce compun rețeta: Cotlete de berbecuț cu cartofi dulci, sparanghel și reducție de vin.

Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Video