Cotlete de miel cu piure de păstârnac
Pentru iubitorii fripturii din carne de miel, o delicioasă rețetă:Cotlete de miel cu piure de păstârnac, bună de inclus în meniul unei mese luată în familie.
Publicat: Marti, 27 Noiembrie 2018, 21:09 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii fripturii din carne de miel, o delicioasă rețetă:Cotlete de miel cu piure de păstârnac, bună de inclus în meniul unei mese luată în familie.
Ingrediente pentru rețeta Cotlete de miel cu piure de păstârnac
- 4 cotlete de miel marinate (a câte 500 g fiecare coltelt)
- 300 ml sos pesto
- 150 gr de pesmet fin
- 200 g parmezan
- o crenguță cimbru
- o crenguță rozmarin
- 12 căței de usturoi
- 300 ml ulei
- 4 cartofi
- 500 g păstârnac
- 1 conservă de porumb
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- Nucșoară
- sare
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare pentru rețeta Cotlete de miel cu piure de păstârnac
Într-o tigaie, în ulei încins, se adaugă cimbrul, rozmarinul, usturoiul necurățat, ușor strivit.
Când aromele sunt pătrunse în ulei se adaugă cotletele de miel unse cu pesto, presărate cu puțină sare și piper și tăvălite prin amestecul de parmezan cu pesmet.
Pentru prepararea piureului de păstârnac, se curăță păstârnacul și cartofii, se taie cuburi mici și se pun la fiert pentru aproximativ 30 minute.
Se mixează ingredientele cu juăatate din cantitatea de porumb, cu unt, sare și nucșoară.
Se trece piureul prin sită, pentru a fi fin.
Se servesc delicioasele cotlete de miel cu piure de păstârnac, decorate cu verdeață.