Atât de gustoasă această Tocană de miel cu mămăligă, încât mai ceri o porție și tot nu te saturi!
Ingrediente pentru rețeta Tocană de miel cu mămăligă
- 1 kg cotlet sau coaste de miel
- 500 g ceapă albă
- 300 g ceapă roșie
- 500 g roșii cherry
- 500 g ardei capia și ardei gras
- 500 g cartofi
- 5 ardei iuți
- 1 legătură usturoi verde
- 1 căpățână usturoi uscat
- 1 legătură ceapă verde
- 2 legături pătrunjel verde
- Sare și piper
- Boia dulce și iute
- Cimbru
- Salvie
- Mentă
- Ulei de floarea soarelui
- 350 g mălai
- 1 l apă
Mod de preparare pentru rețeta Tocană de miel cu mămăligă
Cotletele de miel, bine curățate, se condimentează și se rumenesc bine ăn ulei încins.
Se adaugă ceapa tocată și usturoiul se lasă să se pătrundă, apoi se adaugă, roșiile pasate și se fierb toate până când sosul mai scade. Se adaugă, apoi, cartofii curățați și tocați în cuburi, ardeiul tocat și se asezonează gustul cu sare și condimente.
Spre final de fierbere, se adaugă ceapă verde și usturoi verde, iar după stingerea focului se adaugă verdeața tocată.
Între timp se prepară și mămăliga, după rețeta clasică.
Delicioasa Tocană de miel cu mămăligă se servește caldă, simplă sau alături de o salată de murături.