Antena Căutare

Tocană de miel cu mămăligă

Atât de gustoasă această Tocană de miel cu mămăligă, încât mai ceri o porție și tot nu te saturi!

Tocană de miel cu mămăligă
Tocană de miel cu mămaligă

Atât de gustoasă această Tocană de miel cu mămăligă, încât mai ceri o porție și tot nu te saturi!

Ingrediente pentru rețeta Tocană de miel cu mămăligă


  • 1 kg cotlet sau coaste de miel
  • 500 g ceapă albă
  • 300 g ceapă roșie
  • 500 g roșii cherry
  • 500 g ardei capia și ardei gras
  • 500 g cartofi
  • 5 ardei iuți
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 căpățână usturoi uscat
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 legături pătrunjel verde
  • Sare și piper
  • Boia dulce și iute
  • Cimbru
  • Salvie
  • Mentă
  • Ulei de floarea soarelui
  • 350 g mălai
  • 1 l apă

Mod de preparare pentru rețeta Tocană de miel cu mămăligă

Cotletele de miel, bine curățate, se condimentează și se rumenesc bine ăn ulei încins.

Se adaugă ceapa tocată și usturoiul se lasă să se pătrundă, apoi se adaugă, roșiile pasate și se fierb toate până când sosul mai scade. Se adaugă, apoi, cartofii curățați și tocați în cuburi, ardeiul tocat și se asezonează gustul cu sare și condimente.

Spre final de fierbere, se adaugă ceapă verde și usturoi verde, iar după stingerea focului se adaugă verdeața tocată.

Între timp se prepară și mămăliga, după rețeta clasică.

Delicioasa Tocană de miel cu mămăligă se servește caldă, simplă sau alături de o salată de murături.

Tort de mere cu cremă de zahăr ars... Rețetă de desert keto la pahar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x