Cremșnit cu cremă bicoloră și zmeură. O armonie de arome și culori!
O armonie de arome și culori, într-un delicios cremșnit cu cremă bicoloră și zmeură!
Publicat: Joi, 11 Ianuarie 2018, 10:04 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:20O armonie de arome și culori, într-un delicios cremșnit cu cremă bicoloră și zmeură!
Ingrediente
- 3 foi speciale pentru cremșnit
- 6 gălbenușuri
- 300 gr zahăr
- un praf de sare
- 1 l lapte dulce
- vanilie
- 60 gr amidon
- 250 gr unt
- 1-2 linguri cacao
- 100 gr ciocolată
- 1 pahar șampanie (vin spumant)
- zahăr pudră
- 400 gr zmeură
- gem de zmeură
- rom
Mod de preparare cremșnit cu cremă bicoloră și zmeură
Gălbenușurile, un praf de sare și zahărul se mixează până se deschid la culoare. Se adaugă o cană cu lapte, se omogenizează și se adaugă vanilia. Amidonul se desface cu puțin lapte, apoi se încorporează în compoziția de ouă. Se adaugă restul de lapte.
Compoziția se transferă pe foc sau pe baie de aburi și se amestecă continuu până începe să se lege. Se ia de pe foc, se adaugă untul și se omogenizează.
Crema se împarte în două. Se oprește într-o cană puțină cremă de vanilie.
Separat, se topește ciocolata, se adaugă puțin rom, cacao și se adaugă peste jumătate din crema de vanilie.
Zmeura se amestecă cu puțin gem de zmeură diluat cu câțiva stropi de apă.
Se pregătește o tavă, se așază primul strat de aluat, peste care se toarnă crema de ciocolată. Se pot presăra și bucățele mici de ciocolată prin ea. Se așază al doilea strat de blat, se presează ușor, apoi se toarnă crema de vanilie peste care se așază zmeura și se marmorează ușor crema. Se așază ultimul strat de blat, se presează ușor și se pudrează cu zahăr vanilat.
Se dă la rece până în momentul servirii.
Din crema de vanilie rămasă, se prepară la momentul servirii, un sos spumant. Crema se mixează cu vin spumant, astfel că se va obține un sos lichid.
Cremșnitul se porționează rece, cu un cuțit bine ascuțit și se servește cu zmeură și sos de vanilie ușor acidulat.
O nebunie de arome si texturi!