Cum preparăm jumări de porc și ce ingredient se pune în untură pentru un plus de gust!
Din categoria preparatelor din carne de porc, jumările sunt cele mai adorate, mai ales servite cu ceapă roșie, cu muștar, sau cu pastă de hrean.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 13 Decembrie 2019, 20:26 | Actualizat: Sambata, 14 Decembrie 2019, 21:37Jumările sunt gustoase atât servite ca aperitiv, cât și transformate în diverse paste, sau incluse în aluaturi.
- Vedeți aici o Rețetă de pâine țărănească cu jumări!
Pot fi incluse și în diverse mâncăruri cum ar fi Mâncarea de varză cu jumări, iahnia de fasole cu jumări, dar sunt delicioase și în omleta de ouă.
- Vedeți și Rețeta Pogăcele cu jumări și chimen!
Rețeta jumări de porc - Ingrediente:
- 2 kg fleică de porc sau slănină de porc împănată
- 1 lingură sare mare
- 1-2 linguri apă
- 1 ceapă
Mod de preparare pentru Rețeta jumări de porc
Se taie grăsimea de porc în cuburi potrivit de mari, se pun într-un vas cu sită și se presară sare peste ele. Se amestecă bine cu sarea de câteva ori și se lasă la odihnit, la rece, timp de o zi.
A doua zi se pun jumările într-un ceaun, la foc mediu și se adaugă 1-2 linguri de apă. Se amestecă din când în când în ele să se rumenească uniform.
Când se formează untura și jumările își schimbă culoarea, se adaugă o ceapă curățată și tăiată îm patru. Ceapa va da gust bun și aromă atât jumărilor cât și unturii, Când ceapa începe să se ardă, se va înlătura din untură.
Jumările nu trebuie uscate foarte rău, ci lăsate mai suculente atunci când le scoatem cu o paletă într-o sită.
Untura se strecoară și se pune în borcane de sticlă sterilizate, apoi se păstrează la loc răcoros.
Să vă fie de folos!