Cum preparăm rețeta de piept de pui kievskaia. Piept de pui cu unt și verdeață
Untul aromaizat cu multă verdeață este un ingredient vedetă în restaurante și tare gustoase ies preparatele în care se folosește. Vedeți mai jos o rețetă de piept de pui cu unt și verdeață, denumită Piept de pui kievskaia.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 08 Mai 2020, 10:24 | Actualizat: Vineri, 08 Mai 2020, 11:00- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Inspirată din bucătăria rusească, rețeta de piept de pui kievskaia conține o combinație foarte reușită între șnițelul de pui clasic, cu o crustă crocantă de pesmet și o ruladă din piept de pui, numai că pieptul de pui ese umplut cu unt topit aromatizat cu usturoi si ierburi, ce va cuceri instant prin gust și frăgezime.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ppiept de pui kievskaia:
- 1 kg piept de pui dezosat
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lămâie
- 200 g unt(65%)
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 5 căței de usturoi
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 250 gr pesmet
Rețeta Ppiept de pui kievskaia - Mod de preparare
Mai întâi pregătim untul aromatizat cu verdeață, care va trebui să stea la congelator o perioadă.
Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei.
Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează.
Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.
Pe aceeași temăFiletăm pieptul de pui, dar nu foarte subțite, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru.
Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.
Când este bine întărit untul, îl tăiem în rondele.
La capetele fileurilor din piept de pui așezăm 2-3 rondele de unt aromatizat, apoi rulăm fileurile.
Le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior.
Le tăvălim prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare, piper și o lingură de făină.
Pe aceeași temăLe dăm din nou prin făină, iar prin compoziția de ouă, iar la final le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hărtie de copt.
Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.
Servim alături de un piure de cartofi în care adăugăm și puțin din untul aromatizat, sau o salată simplă de legume.