Dacă tot ești în vacanță, surprinde-i pe cei dragi cu cei mai buni COVRIGI RĂSUCIȚI!
Dacă tot ești în vacanță, surprinde-i pe cei dragi cu cei mai buni COVRIGI RĂSUCIȚI! a1.ro îți prezintă cea mai ieftină și ușoară rețetă! De ce să dai banii pe covrigi cumpărați?
Publicat: Luni, 05 Iunie 2017, 17:13 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:34Dacă tot ești în vacanță, surprinde-i pe cei dragi cu cei mai buni COVRIGI RĂSUCIȚI! a1.ro îți prezintă cea mai ieftină și ușoară rețetă! De ce să dai banii pe covrigi cumpărați?
Ingrediente pentru 8 persoane
500 g Făină albă grâu
150 ml Lapte proaspăt
150 ml Apă
7 g Drojdie uscată
50 ml Ulei de floarea-soarelui
2 linguri Ulei de măsline
1 lingură Zahăr
2 linguriţe Sare
Pentru decor: sare grunjoasă/seminţe de susan/mac
Mod de preparare
Într-un bol mare amestecăm făină, sarea, zahărul şi drojdia uscată. Facem o gropită în mijloc şi turnam laptele, apă şi uleiul. Frământăm până avem un aluat omogen şi elastic, care nu se lipeşte de mâini şi de bol. Formăm o bilă din aluat şi îl lăsăm la dospit o ora sau până îşi dublează volumul. Cântărim apoi aluatul şi îl împărţim în 8 părţi egale, din care modelăm 8 bile. Din fiecare întindem o foaie de aluat foarte subţire, sub formă de dreptunghi, de cca 25x15 cm (putem unge planşeta cu puţin ulei, deşi aluatul nu este lipicios). Folosind un cuţit pentru pizza sau un cuţit foarte bine ascuţit, tăiem aluatul în fâşii la cca 1-15 cm distanţă, lăsând un cm de margine, deci FĂRĂ a tăia făşiile până la capăt. Începem apoi dintr-un colţ şi rulăm aluatul pe diagonală, până avem un sul, apoi îl rulăm că pe un melc.
Aşezăm cei 8 melcișori în tavă, pe hârtie de copt, îi acoperim cu un prosop curat şi îi lăsăm să dospească încă o ora, apoi îi ungem cu ulei de măsline şi îi presăram cu sare grunjoasă, susan sau mac. Coacem covrigii în cuptorul încins la 180?C timp de 20-25 minute sau până sunt frumos rumeniţi.
Sursă rețetă: lidl.ro