Desert Chefi la TV. Un desert spectaculos și foarte reușit!
Din când în când, pentru a-i impresiona pe cei din jur este bine să lăsăm imaginația să zburde liberă în bucătărie, așa cum a reușit concurentul din show-ul culinar Chefi la cuțite să impresioneze cu rețeta Desert Chefi la TV. Un desert spectaculos și foarte reușit!
Publicat: Marti, 08 Octombrie 2019, 22:16 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:03- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Din când în când, pentru a-i impresiona pe cei din jur este bine să lăsăm imaginația să zburde liberă în bucătărie, așa cum a reușit concurentul din show-ul culinar Chefi la cuțite să impresioneze cu rețeta Desert Chefi la TV.
Un desert spectaculos și foarte reușit!
Ce ne trebuie pentru rețeta Desert Chefi la TV:
- 800 g ciocolată belgiană albă, pentru topi
- 100 buc biscuiți petit beure
- 2buc 30/40cm folie de transfer cioicolata
- 500 g mascarpone
- 200 g șerbet de trandafiri
- 500 g zahăr tos
- 10 g zahăr vanilat
- 1 pachet napolitane cu lămâie
- 200 g fistic mărunțit
- 100 g merișoare
- Pastă de zahăr cu imaginea chefilor și a Ginei
Rețeta Desert Chefi la TV - Mod de preparare
Acest preparat are trei părți: realizarea fotoliilor din ciocolată, realizarea mesei și a efectelor de pe masă din ciocolată, realizarea televizorului din mouse și pastă de zahăr.
Se pune o cratiță de 2 litri cu un litru de apă la fiert, deasupra cratitei se pune un castron de inox cu 800 g de ciocolată albă pentru topit,când ciocolată este topită se stinge focul și se lasă în așteptare.
4 biscuiți se măsoară și se lipesc cu ciocolată topită ,trebuiesc finisați până ajung la nivelul unui fotoliu în miniatură. După finisare se acoperă cu ciocolată și folie de transfer (folia de transfer este un șablon colorat din plastic ,care se imprimă pe ciocolată topită) în întregime,după care se dau la frigider pentru 10 minute.
Pentru realizarea mesei, trei napolitane se lipesc între ele cu ciocolată apoi se taie într-o formă dreptunghiulară de 4/7 cm și se acoperă cu folie de transfer și ciocolată. Se dă 10 minute la frigider, după ce s-a răcit se scoate și la baza mesei, folosind tot de ciocolată topită, se lipesc doi suporți de napolitane pentru susținerea mesei.
Pe masă se așază o telecomanda din ciocolată, un bol cu floricele tot din ciocolată și un pahar din ciocolată din care curge un lichid.
Pentru realizarea televizorului, se lipesc patru bucăți de napolitane una lângă altă folosind tot ciocolată topită, apoi se taie în așa fel încât înălțimea să fie de maxim 7 cm,și lățimea de 10cm.
Pentru mouse se pun într-un bol de blender următoarele: mascarpone, șerbet de trandafir, fistic, merișoare, esență de portocale, zahăr tos, zahăr vanilat și frișcă.
Se blendeaza până amestecul se întărește și devine omogen.
Cu un posh se acoperă toată suprafață napolitanei de mai sus peste care se aplică pastă de zahăr cu imaginea chefilor,și televizorul este gata.
Pentru servire, pe o farfurie întinsă se pun 3 fotolii de ciocolată, o masă din ciocolată și în față lor se pune televizorul din mousse și pastă de zahăr.