Dulceață de caise cu migdale. O dulceață plină de gust, aromă și culoare.
Pentru că suntem în sezonul caiselor parfumate și frumos colorate, să ne umplem cămările pentru iarnă cu diverse preparate, precum această Dulceață de caise cu migdale. Rețeta dulceței de caise este una clasică, dar trebuie puțină atenție să nu se strivească fructele și să se transforme în gem.
Publicat: Marti, 11 Iunie 2019, 19:14 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că suntem în sezonul caiselor parfumate și frumos colorate, să ne umplem cămările pentru iarnă cu diverse preparate, precum această Dulceață de caise cu migdale. Rețeta dulceței de caise este una clasică, dar trebuie puțină atenție să nu se strivească fructele și să se transforme în gem.
Ingrediente pentru rețeta Dulceață de caise cu migdale
- 4 kg caise nu foarte coapte
- 2 kg zahăr
- zeama de la 2 lămâi
- 250 ml apă
- 150 g migdale curățate
Mod de preparare pentru rețeta Dulceață de caise cu migdale
Spălăm bine caisele, le scurgem, îndepărtăm sâmburii, tăiem pulpa în cuburi mai mici pe care le punem într-un vas încăpător. Le stropim bine cu zeamă de lămâie, apoi le amestecăm cu zahărul.
Dăm vasul la rece pentru 4-5 ore, timp în care mai amestecăm caisele cu zahărul, să se formeze sirop.
După acest interval, punem vasul pe foc, adăugăm și apa și lăsăm caisele să fiarbă până se topește zahărul și se formează spumă. Îndepărtăm spuma cu o spumieră și strecurăm caisele de sirop.
Punem din nou siropul de la caise la fiert împreună cu migdalele și îl lăsăm să fiarbă până se îngroașă consistent. Adăugăm caisele, mai lăsăm dulceața de caise cu migdale să fiarbă pentru 1-2 clocote și o punem fierbinte în borcanele sterilizate.
Înfiletăm bine capacele, învelim borcanele în pături și le lăsăm acolo până se răcesc definitiv. Apoi le trecem în cămară, la loc umbros și răcoros.
Dacă aveți timp și răbdare să spargeți sâmburii caiselor, înlocuiți migdalele cu miezul acestora. Dulceața va fi mai gustoasă.
Vedeți și rețeta Gem de caise!
Puteți pregăti și rețeta Nectar de caise.