Dulceața de cireșe amare. Rețeta simplă a celebrei Sanda Marin
Rețetă de dulceață de cireșe amare de la Sanda Marin. Pentru că suntem în plin sezon al cireșelor pietroase, negre, amare sau albe, iată o rețetă veche care să te ajute să realizezi o dulceață de cireșe amare foarte bună pentru tine și familia ta. Secretul a fost dezvăluit de celebra Sanda Marin!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 03 Iunie 2019, 13:06 | Actualizat: Joi, 25 Iunie 2020, 11:12Cireșele amare sunt o delicatesă pentru mulți. De aceea, dulceața de cireșe amare poate transforma orice desert într-un deliciu. Iată o rețetă de dulceață de cireșe amare care se face fără conservanți, potrivită atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Ceea ce trebuie să știi e că aceeași rețetă este valabilă și pentru restul soiurilor de cireșe, dar și pentru vișine.
Rețeta Sandei Marin de dulceață de cireșe amare – Ingrediente
-
-2 kg de cireșe amare, cântărite fără sâmburi
-
-2 kg zahăr tos
- -200 ml apă rece
- -zeama de la o lămâie
Rețeta Sandei Marin de dulceață de cireșe amare – Mod de preparare
Mai întâi speli cireșele amare întregi, cu codițe cu tot. Acestea nu se spală niciodată după curățarea codițelor sau îndepărtarea sâmburilor pentru că se pot îmbiba cu apă. După ce le-ai scurs de apă, începi să scoți sâmburii cireșelor amare. Fie le procesezi manual, fie folosești un aparat de scos sâmburii, în funcție de mărimea cireșelor amare.
Pe aceeași temăSanda Marin ne învață că, după îndepărtarea sâmburilor, poți lăsa cireșele amare în strecurătoare, într-un vas, la scurs, în frigider peste noapte. Pentru prepararea siropului de cireșe în care se va face dulceața, pui într-o oală de metal 2 kg de zahăr tos peste care adaugi 200 ml apă. Pui oala pe foc și adaugi zeama de la o lămâie. Dacă nu ai, poți folosi 8g de sare de lămâie. Această zeamă va colora siropul în galben.
Tot celebra Sanda Marin de spune că în timpul fierberii, siropul trebuie să ajungă la 112 – 115 grade Celsius. Asigură-te că verifici cu un termometru. Apoi așezi cireșele amare pentru dulceață în acest sirop fierbinte și le amesteci ușor cu o lingură de lemn. Focul trebuie să fie iute, ți fructele trebuie să fiarbă bine în acest sirop. Culege spuma formată deasupra și amestecă ocazional. Lasă cireșele la fiert 10 minute până își schimbă culoarea și devin sticloase. După ce oprești focul, acoperă oala cu dulceață de cireșe amare cu un prosop de bucătărie udat și stors.
Pe aceeași temăLasă dulceața de cireșe amare la răcorit până a 2-a zi pentru ca cireșele să absoarbă siropul din jur și se lasă la fundul oalei. Culege cireșele din oală și pune siropul rămas la fiert încă 10 minute. Apoi adaugă din nou cireșele peste sirop și lasă-le să fiarbă încă 5 minute. După răcire, pune dulceața de cireșe amare în borcane sterilizate.
Așa se prepară rețeta Sandei Marin de dulceață de cireșe amare, cu care nu dai greș niciodată!
Citește și:
Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de lămâie, servit cu dulceață de cireșe amare
Desert simplu și delicios: Cheesecake cu ciocolată albă, servit cu dulceață de cireșe amare