Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe - Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este sezonul fructelor, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne învață cum să preparăm în cel mai rapid timp o rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe.

dulceață din fructe de pădure și cireșe

Cu ajutorul zahărului Mărgăritar gelifiant 1:1, în 4 minute putem prepara un gem delicios, sau o dulceață în care fructele își vor păstra gustul, forma și culoarea.

Ce ne trebuie pentru Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe


  • 1 kg fructe de pădure: afine, zmeură, mure
  • 1 kg cireșe fără sâmburi
  • 2 kg zahăr Mărgăritar, gelifiant
  • sucul de la o lămâie

Cum procedăm pentru a pregăti Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe?

Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe - Rețeta lui Vlăduț

Spălăm bine toate fructele, îndepărtăm sâmburii de la cireșe, apoi le scurgem de apă.

Le amestecăm într-un vas cu pereți dubli și adăugăm zahărul gelifiant și zeama de lămâie. Le lasăm așa la odihnit, până se formează sirop. Mai amestecăm ușor, din când în când, pentru a grăbi topirea zahărului, în sucul delicios al fructelor.

Citește și: Rețeta Dulceață de vișine cu ciocolată neagră

Transferăm, apoi, vasul pe foc și fierbem compoziția pentru dulceață timp de 4 minute, nu mai mult. Siropul va căpăta consistență datorită gelifiantului, iar fructele își vor păstra gustul, forma și proprietățile.

Dulceața din fructe de pădure și cireșe se pune fierbinte în borcanele sterilizate.

Citește și: Rețete cu căpșuni. Dulceață de căpșuni și Gem de căpșuni

Se înfiletează capacele și se învelesc borcanele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv. Apoi se trec în cămară, etichetate frumos.

Spor la preparat și poftă bună la degustat!

Video