Cu ajutorul zahărului Mărgăritar gelifiant 1:1, în 4 minute putem prepara un gem delicios, sau o dulceață în care fructele își vor păstra gustul, forma și culoarea.
Ce ne trebuie pentru Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe
- 1 kg fructe de pădure: afine, zmeură, mure
- 1 kg cireșe fără sâmburi
- 2 kg zahăr Mărgăritar, gelifiant
- sucul de la o lămâie
Cum procedăm pentru a pregăti Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe?
Spălăm bine toate fructele, îndepărtăm sâmburii de la cireșe, apoi le scurgem de apă.
Le amestecăm într-un vas cu pereți dubli și adăugăm zahărul gelifiant și zeama de lămâie. Le lasăm așa la odihnit, până se formează sirop. Mai amestecăm ușor, din când în când, pentru a grăbi topirea zahărului, în sucul delicios al fructelor.
Citește și: Rețeta Dulceață de vișine cu ciocolată neagră
Transferăm, apoi, vasul pe foc și fierbem compoziția pentru dulceață timp de 4 minute, nu mai mult. Siropul va căpăta consistență datorită gelifiantului, iar fructele își vor păstra gustul, forma și proprietățile.
Dulceața din fructe de pădure și cireșe se pune fierbinte în borcanele sterilizate.
Citește și: Rețete cu căpșuni. Dulceață de căpșuni și Gem de căpșuni
Se înfiletează capacele și se învelesc borcanele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv. Apoi se trec în cămară, etichetate frumos.
Spor la preparat și poftă bună la degustat!
Rețetă simplă de vară: Chiftele de dovlecei cu verdeață, perfecte pentru gustarea de dimineață... Nectar de cireșe natural și fără conservanți...