E sezonul cireșelor și este păcat să nu ne umplem cămara cu câteva conserve: gem, dulceață sau sirop, pentru a ne bucura de ele mai târziu.
Iată o rețetă de nectar pe care o vor îndrăgi, mai ales copiii!
Rețeta Nectar de cireșe natural și fără conservanți - Ingrediente:
- 3 kg cireșe cântărite fără sâmburi
- 750 gr zahăr, sau după gust
- zeama de la 1 lămâie
- 750 ml apă
Cum procedăm pentru prepararea Rețetei Nectar de cireșe natural și fără conservanți?
Cireșele bine spălate și fără sâmburi se trec printr-un blender și se amestecă cu 250 gr de zahăr și zeama de la lămâie. Se lasă așa până se formează sirop și se topește zahărul.
Restul de zahăr se pune la fiert împreună cu apa.
Când începe să capete consistență, se adaugă ctreșele blenduite împreună cu siropul format.
Citește și: Rețeta Nectar de caise preparat în casă
Se mai fierb împreună 10-15 minute și se îndepărtează spuma care se formează.
Între timp, se spală și sterilizează sticlele și capacele.
Nectarul de cirese se trece prin sită și se pune fierbinte în sticlele, de asemeni, fierbinți.
Se înfiletează capacele și se pun sticlele în cuptorul cald, până a doua zi când sunt răcite.
Citește și: Cum faci cea mai bună dulceață de cireșe
Sticlele fierbinți cu nectar de cireșe se pot pune în pături, dacă avem nevoie de cuptor.
Important este ca răcirea sticlelor cu Nectar de cireșe natural și fără conservanți să se facă lent.
Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe - Rețeta lui Vlăduț... Cum preparăm o delicioasă rețetă de budincă aperitiv cu legume și brânzeturi, perfectă pentru mic dejun, sau pachete...