Dulceață din flori de salcâm. Rețetă veche din bucătăria bunicii
Iată o rețetă de dulceață de flori de salcâm, ușor de preparat, realizată după o rețetă veche. Pe lângă aromă, parfum și gust, unice, această dulceață are numeroase beneficii pentru sănătate
Publicat: Luni, 27 Mai 2019, 10:45 | Actualizat: Luni, 27 Mai 2019, 11:08Iată o rețetă de dulceață de flori de salcâm, ușor de preparat, realizată după o rețetă veche. Pe lângă aromă, parfum și gust, unice, această dulceață are numeroase beneficii pentru sănătate
Când “înnebunesc salcâmii” și mireasma lor te îmbată, o dulceață din flori de salcâm este următoarea rețetă la care să te gândești. O astfel de rețetă veche din bucătăria bunicii nu are cum să lipsească din casa unei gospodine iubitoare de dulcețuri și gemuri. Iată o rețetă de dulceață de salcâm simplă și delicioasă pe care trebuie să o încerci pentru a-ți întregi colecția de delicatese din cămară.
Dulceață din flori de salcâm – Ingrediente
-500 g flori de salcâm
-1 l apă
-800 gr zahăr
-vanilie
-zeama de la o lamiae
Dulceață din flori de salcâm - Mod de preparare
Florile de salcâm trebuie culese cu o zi înainte de a te apuca să prepare dulceața. Astfel, după ce le-ai spălat bine, trebuie să le lași să scurgă. Apoi pregătești un sirop din apă și zahăr pe care îl fierbi până se leagă. Adaugi florile după care siropul mai trebuie să clocotească timp de 3 minute.
Luăm vasul de pe foc și îl acoperim cu un tifon. După 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic şi adăugăm zeama de lămâie. Dulceaţa va mai fierbe până când va avea consistenţa gelatinei. Atunci este bine legată şi se păstrează fără probleme. Așa caldă cum este, aceasta se toarnă în borcane sterilizate.
Citește și:
Flori de salcâm, remediul bunicilor noștri. Afecțiuni pe care le pot trata
Sursă foto: ziarullumina.ro