E foarte uşor de făcut! O prăjitură minunată, cu ciocolată şi vişine, gata cât ai zice "delicios"!
Dacă îţi plac prăjiturile cu combinaţii delicioase, atunci asta e varianta perfectă pentru tine. Ce conţine? Vişine, ciocolată, budincă de vanilie. E minunată!
Publicat: Marti, 18 Octombrie 2016, 12:49 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:38Dacă îţi plac prăjiturile cu combinaţii delicioase, atunci asta e varianta perfectă pentru tine. Ce conţine? Vişine, ciocolată, budincă de vanilie. E minunată!
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g unt
150 ml lapte
300 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri de cacao
3 linguri de lapte
Umplutura:
500 g visine
500 ml lapte
2 pachete budinca de vanilie
200 g unt
1 sticluta esenta de vanilie
Pentru decor:
200 g ciocolata neagra
3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Apoi se incorporeaza faina cu praful de copt, alternand cu laptele atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.
Se imparte in doua, iar primul aluat se intinde intr-o tava de copt. In aluatul ramas se adauga cacao si inca 2-3 linguri de lapte, apoi se intinde in tava peste aluatul alb. Visinele fara samburi se pun in tava peste aluatul maro. Prajitura se coace la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Pentru crema: Se pune la incalzit laptele, apoi se amesteca cu zaharul si budinca de vanilie. Se lasa pe foc pana devine groasa, apoi se da la racit amestecand usor, ca sa nu se formeze o crusta. Se mixeaza untul si se incorporeaza budinca. Crema obtinuta se pune peste blatul racit si se baga la frigider.
Cand crema s-a racit si intarit, se topeste ciocolata cu 3 linguri de lapte si se toarna deasupra. Cand este gata, se lasa la rece pentru doua ore. Pofta buna!