Ficăței de pui în sos de roșii cu piure de cartofi și salată de morcovi
Pentru o masă în familie, rețeta Ficăței de pui în sos de roșii cu piure de cartofi și salată de morcovi, cu siguramță va fi apreciată, mai ales de copii.
Publicat: Marti, 30 Aprilie 2019, 20:55 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:03Pentru o masă în familie, rețeta Ficăței de pui în sos de roșii cu piure de cartofi și salată de morcovi, cu siguramță va fi apreciată, mai ales de copii.
Ingrediente pentru rețeta Ficăței de pui în sos de roșii cu piure de cartofi și salată de morcovi
- 500 g ficat de pui
- 4 morcovi
- 8 cartofi potriviți
- 3 cepe
- 4-5 căței de usturoi
- 1 legatură de ăatrunjel verde
- 2 linguri de bulion sau 200 ml sos de roșii
- lapte
- unt
- oțet
- ulei floarea soarelui
- sare și piper negru, măcinat
- vegeta
- nucșoara
Mod de preparare pentru rețeta Ficăței de pui în sos de roșii cu piure de cartofi și salată de morcovi
Se spală ficățeii și se curăță de tendoane.
Se curăță ceapa, se toacă și se călește în ulei până devine sticloasă, apoi se adaugă ficățeii.
Se lasă să se rumenească bine pe toate părțile, apoi se adaugă bulionul și o ceașcă de apă.
Se acoperă vasul cu un capac și se lasă ficățeii la foc mic să fiarbă încet, aproximativ 20-30 de minute. Când sunt gata, se condimentează cu sare și piper, se adaugă și usturoiul mărunțit, apoi pătrunjelul tocat.
Vezi aici și rețeta Ficăței la tigaie cu garnitură de cartofi!
Între timp se pregătesc cartofii pentru piure: se curăță, se spală și se taie cubulețe, apoi se pun la fiert în apă cu puțină sare. După ce s-au fiert, se scurg, se pasează, se adaugă lapte, unt, vegeta sau sare, piper și puțină nucșoară rasă.
Vezi aici rețeta Piure delicios de cartofi cu surpriză în mijloc!
Morcovii curățați și spălați, apoi dați pe răzătoarea mare, se amestecă cu o ceapă mica tăiată mărunt, oțet, ulei, sare șsi piper negru măcinat.