Gogoșarii în sos de roșii sunt preparați de toamna și păstrați la borcan( Vedeți Aici Rețeta) și dau un gust dulce-acrișor sosului în care se vor scăldelicioșii ficăței de pui.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta Ficăței de pui cu gogoșari în sos de roșii:
- 1 kg ficăței de pui
- 500-600 ml lapte
- 125 ml ulei
- 2 cepe
- sare
- piper
- busuioc
- 150 ml vin roșu
- 750 g gogoșari în sos de roșii
Cum preparăm Rețeta Ficăței de pui cu gogoșari în sos de roșii.
Se curăță ficățeii și se lasă în lapte rece pentru 20-30 de minute, pentru frăgezire și coagulare a sângelui. Apoi se scurg bine și se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante.
Se pune uleiul la încins și se rumenesc ficățeii pe toate părțile. Se adaugă ceapa tocată cât mai mărunt și se lasă să se prepare până devine sticloasă, amestecând-o periodic printre ficăței.
Când ceapa și ficățeii se rumenesc bine, se adaugă vinul și se lasă să fiarbă până se reduce. Abia apoi se adaugă gogoșarii în sos de roșii, feliați mai mărunt.
Se mai lasă pe foc delicioșii ficăței de pui cu gogoșari în sos de roșii până se întrepătrund gusturile, asezonându-i cu sare, piper și câteva frunze de busuioc.
Se servesc cu garnitura preferată, sau cu mămăliguță.
Spor și poftă bună!
Din colecția rețetelor de deserturi cu iz de copilărie - Prăjitura Semiluna... Rețeta celor mai pufoase cornuri cu gem. Rețetă de cornuri cu aluat dospit și umplutură de gem....