Oricând se pot include în meniul culinar al unei zile acești delicioși „Ficăței la tigaie cu garnitură de cartofi”!
Ingrediente pentru Ficăței la tigaie cu garnitură de cartofi
- 800 g ficăței de pasăre
- 300 ml ulei
- 3 buc. ceapă roșie
- 1 căpățână de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 200 ml vin roșu, dulce
- sos de soia
- 200 g unt
- 1 lingură de zahăr brun
- sare și piper
- Pentru garnitură:
- 5 cartofi mari, roșii
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 caserolă rucola
Mod de preparare Ficăței la tigaie cu garnitură de cartofi
Se curăță ficățeii și se pun la prăjit în ulei încins, împreună cu ceapa roșie tocată mărunt și usturoiul curățat și tocat mărunt. Când sunt bine rumeniți ficățeii, se adaugă sosul de soia și vinul, foile de dafin și se lasă să scadă sosul. Se asezonează cu sare, piper și zahăr după gust.
Cartofii se coc la cuptor întregi, apoi se scot, se strivesc ușor, se ung cu unt și se presară cu verdeața tocată.
Macrou marinat cu tartar de macrou și caviar... Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate...