Gulaș de mistreț cu găluște de făină
Gulașul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria ungurească ce a prins contur în toate colțurile lumii, iar rețetele au fost adaptate după gustul și specificul ingredientelor, așa cum o să vedeți și în rețeta noastră: Gulaș de mistreț cu găluște de făină.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 29 Septembrie 2020, 15:43 | Actualizat: Marti, 29 Septembrie 2020, 17:17- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Melinda Cutur a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, cu o puternică dorință de a câștiga cuțitul și a trece mai departe, prezentând în fața celor trei simpatici chefi, o rețetă pe bază de gulaș de mistreț, servit cu murături, dar și cu un desert simplu, pentru a-i îndulci.
Rețeta Gulaș de mistreț cu găluște de făină - Ingrediente:
- 1 kg carne de mistreț, macră
- 120 ml ulei
- 750 ml vin
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 2 ardei roșii
- 500 gr ciuperci champignon
- 750 gr roșii decojite
- 2 linguri bulion
- boia de ardei afumată
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1/2 legătură de leuștean
- sare și piper
-
Pentru găluște:
- 500 gr făină
- 3 ouă
- apă rece
- sare
-
Pentru servit:
- murături
- ardei iuți
- țuiculiță
Mod de preparare Rețeta Gulaș de mistreț cu găluște de făină
În ceaunul cu ulei încins se călește, mai întâi, ceapa curățată și tocată mărunt. Când ceapa își schimbă culoarea și devine sticloasă, se adaugă restul legumelor curățate și tocate mărunt.
Carnea macră de mistreț se taie în cuburi mici și se prefierbe în apă cu sare cât să fie bine acoperită. Se scurge și se adaugă peste legume, amestecând bine totul să se împrietenească gusturile. Apoi se adaugă ciupercile feliate și peste puțin timp, condimentele și vinul. Se lasă toate ingredientele la fiert până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate și bulionul.
Pe aceeași temăÎntre timp, se prepară găluștele de făină.
Se amestecă făina cu ouăle și un praf de sare și se potrivește textura aluatului cu apă rece. Aluatul trebuie să fie consistent, așa încât să nu curgă din lingură când se ia din el.
În vasul cu supa în care s-a prefiert carnea de mistreț, după ce aceasta este bine filtrată, se fierb găluștele până se ridică la suprafață. Apoi se pun cu supă cu tot peste celelalte ingrediente și se amestecă ușor. Se mai fierb 10 minute împreună, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.
La final, se adaugă verdeața tocată.
Deliciosul gulaș de mistreț cu găluște de făină se servește cu ardei iuți și murături, dar merge de minune și cu o ceașcă dintr-o țuică autentică de țară.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!