Poate titlul acestei rețete: Tocană din gulaș de porc nu spune prea multe, însă gustul este deosebit, este ceva ce inspiră nostalgie și iz de copilărie, este o rețetă simplă și delicioasă, ca la bunica acasă!
Florin Buricea, un concurent fără mâini din ediția a patra a sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, a reușit să-i impresioneze la maxim pe cei trei jurați, cu un preparat simplu, dar gustos și cu povestea de viață plină de neprevăzut.
Tocană din gulaș de porc. Rețetă simplă și delicioasă, ca la bunica acasă - Ingrediente:
- 2 Kg gulaș de porc
- 2 cepe
- 1 ardei gras, roșu
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- puțin delikat și condimente pentru porc
- 750 gr roșii decojite, în suc de roșii
- 1 legătură de pătrunjel
Tocană din gulaș de porc. Rețetă simplă și delicioasă, ca la bunica acasă - Preparare
Se toacă carnea în cuburi mai mici și se asezonează cu condimentele pentru carne de porc.
Se pune uleiul la încins și se rumenește bine carnea pe toate părțile, apoi se transferă în alt vas și se păstrează acoperită.
Ceapa se curăță, se toacă în fâșii și se adaugă în tigaia cu grăsimea de la carne. Se lasă la călit.
Citește și: Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, ca la mama acasă
Se curăță morcovul, se toacă mărunt și se adaugă peste ceapă.
La fel și ardeiul gras, se curăță, se toacă în cuburi mici și se adaugă peste ingredientele de pe foc. Se amestecă bine, iar când sunt pătrunse, se adaugă roșiile tocate. Se mai lasă sosul pe foc 5 să mai scadă roșiile, apoi se adaugă carnea.
Se completează cu puțină apă, cât să aibă îngredientele în ce să fiarbă și se lasă la fiert 5-6 minute, timp în care se asezonează tocana din gulaș de porc cu cele necesare: sare, condimente.
Un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos și de nerefuzat!