Limbă de vită cu măsline și praz. Un preparat oltenesc foarte apreciat.
Foarte populară în bucătăria oltenească, rețeta Limbă de vită cu măsline și praz, este deosebit de gustoasă, mai ales servită cu mămăliguță!
Publicat: Luni, 23 Septembrie 2019, 20:03 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07Foarte populară în bucătăria oltenească, rețeta Limbă de vită cu măsline și praz, este deosebit de gustoasă, mai ales servită cu mămăliguță!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Limbă de vită cu măsline și praz:
- 2 kg limbă de vită
- 1kg ceapă albă
- ulei de floarea soarelui
- 3 fire de praz
- 100 g măsline negre
- 1 l suc de roșii
- 1/2 rădăcină de țelină
- 5-6 foi de dafin
- 500 g morcovi
- piper boabe
- ulei de măsline
- 1 linguriță de miere
- piper
- sare de mare
- 1 lămâie galbenă
- 50 g unt
- 1 kg malai
Rețeta Limbă de vită cu măsline și praz - Preparare
Limba de vită se fierbe în apă cu sare, boabe de piper, 1 ceapă, 1 morcov și țelina, pentru a-i da gust. Când este bine fiartă se curăță și se toacă cuburi.
Prazul se taie rondele și se călește în ulei cu unt, apoi se adaugă sucul de roșii și se lasă la fiert până se formează un sos gustos și consistent, Se adaugă limba și măslinele și se completează cu supă de la fierberea limbii.Se lasă să mai fiarbă 10- 15 minute și se asezonează gustul cu zeamă de lămâie și miere.
Citiți și rețeta Limbă cu măsline, dar fără praz!
Se prepară și o mămăliguță clasică pentru a servi cu ea limba de vită cu măsline și praz.
Vedeți AICI o rețetă de mămăliguță clasică!