Masa de Crăciun. Rețetă piftie de cocoș
Masa de Crăciun. Rețetă piftie de cocoș ca la mama acasă. Un fel de mâncare mult apreciat de români, nelipsit de la Masa de Crăciun și An Nou, tradițional româneasc. Află rețeta și toate secretele de bucătărie pentru o salată de boeuf reușită, doar de a1.ro
Publicat: Luni, 17 Decembrie 2018, 11:37 | Actualizat: Joi, 21 Februarie 2019, 10:25Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te de ocazia în sine de a-i avea pe toți aproape. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Piftia de cocoș nu poate lipsi. Iată o rețetă care te poate ajuta să gătești o piftie delicioasă și rapidă.
Piftie de cocoș
Ingrediente
- 1 cocoș
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 căpățână de usturoi
- 1 plic de gelatină
- sare
- piper
Mod de preparare
Se ia cocoșul și se scoate tot din interiorul lui. Apoi, pârlește-l pe flacăra aragazului și spală-l foarte bine cu apă caldă. Tranșează cocoșul și pune-l într-o oală mare. Acoperă cocoșul cu apă și lasă-l să fiarbă la foc iute. Între timp, spumăm carnea până dă în clocot. Curăță rădăcina de păstârnac, ceapa, pătrunjelul și morcovul și taie-le bucăți mari.
Atunci când răciturile au fiert pe jumătate, adaugă legumele și condimentează cu sare și piper. După ce acestea au fiert, scoatem carnea din oală și o lăsăm la răcit. Apoi o desfacem de pe oase. Apa din oală trebuie strecurată pentru a fi limpede. Curățăm usturoiul și îl pisăm. Apoi îl adăugăm în zeama caldă pe care o condimentăm după gust, punem gelatina și amestecăm totul.
Punem carnea în boluri alături de legume și cu un polonic punem zeama. După ce s-au răcit, le dăm la frigider ca să se închege.
Sursă foto: cookandplay.a1.ro