Mousse-ul de ciocolată este desertul PERFECT! Încearcă o reţetă rapidă, cu puţine ingrediente şi un gust fabulos
Cei care iubesc ciocolata trebuie să încerce desertul acesta! Nu e deloc greu de pregătit, arată demenţial şi este absolut delicios. Iată toţi paşii reţetei!
Publicat: Sambata, 15 Octombrie 2016, 09:31 | Actualizat: Sambata, 02 Ianuarie 2021, 16:54Cei care iubesc ciocolata trebuie să încerce desertul acesta! Nu e deloc greu de pregătit, arată demenţial şi este absolut delicios. Iată toţi paşii reţetei!
Ingrediente
4 oua medii
200 gr ciocolata neagra 70%
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri lapte
5 linguri zahar
1 lingura zahar pudra vanilat
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
bastonase de ciocolata
zmeura
Mod de preparare
Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o lingura de zahar. Punem 100 ml de smantana impreuna cu cele doua linguri de lapte pe foc, intr-o oala cu fundul gros. Cand amestecul e fierbinte il turnam peste galbenusuri si amestecam mereu. Turnam compozitia din nou in oala si o lasam pe foc timp de 5-6 minute pana se ingroasa. Atentie, nu trebuie sa fiarba! In tot acest timp vom amesteca cu o lingura (sau tel). Stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucati si vanilia. Amestecam bine pana cand obtinem o crema fina de ciocolata. Lasam crema la racit.
Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa. O dam putin la rece. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cele 4 linguri de zahar treptat, mixand bine dupa fiecare adaugare.
In crema de ciocolata racita incorporam usor o treime din cantitatea de frisca. Adaugam si albusurile cu miscari de jos in sus, pentru a pierde cat mai putin volum. Pregatim 6 pahare. Turnam 2-3 linguri de mousse in fiecare pahar. Peste mousse punem un strat de frisca si cateva bastonase glazurate rupte bucatele (pasul acesta e optional). Peste bastonase si frisca turnam inca 2-3 linguri de mousse iar la final punem frisca ramasa.
Ornam fiecare pahar cu zmeura proaspata, frunzulite de menta si bastonase de ciocolata. Dam paharele la rece pentru a se intari desertul nostru. Pofta buna!