Reţetă extrem de simplă: Cum să faci cele mai bune eclere din lume, în doar câteva minute, fără bătăi de cap
Cu siguranţă, eclerele sunt printre cele mai bune prăjituri din lume. Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă ai poftă de ceva dulce.
Publicat: Marti, 18 Octombrie 2016, 09:03 | Actualizat: Marti, 13 Iunie 2023, 20:37- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu siguranţă, eclerele sunt printre cele mai bune prăjituri din lume. Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă ai poftă de ceva dulce.
INGREDIENTE:
Eclere:
100 g margarina
4 oua
125 g faina
1/2 lingurita sare
125 ml apa
Crema de ciocolata:
1 cana lapte rece
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura cu varf faina
esenta rom
50 g unt
300 ml frisca batuta
Glazura:
3-4 linguri cacao
6 linguri apa
MOD DE PREPARARE:
Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece, se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.
Crema de ciocolata:
Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra. Pofta buna!