O reţetă minunată: E foarte uşor de preparat, cu puţine ingrediente, gata în câteva minute! Oricine poate să o facă
Eşti gazda unei petreceri şi ai nevoie de un desert rapid şi foarte gustos? Atunci trebuie să încerci o prăjitură minunată, uşor de făcut, gata în mai puţin de o oră.
Publicat: Joi, 20 Octombrie 2016, 09:43 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:38- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Eşti gazda unei petreceri şi ai nevoie de un desert rapid şi foarte gustos? Atunci trebuie să încerci o prăjitură minunată, uşor de făcut, gata în mai puţin de o oră.
INGREDIENTE:
pentru caramel:
800 ml lapte
5 ouă
200 g zahăr
1 zahar vanilinat
1 esenta de rom
pentru blat:
1 ou
100 grame zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
praf de copt
100 grame faina
3 linguri de cacao
1 lingura de cafea/ness
MOD DE PREPARARE:
Blatul: Intr-un vas se amesteca oul, zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu nessul. Toate ingredientele se amesteca foarte bine, pana devine o compozitie omogena.
Caramelul: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Dupa ce s-a amestecat bine, se lasa deoparte pentru cateva minute.
Intr-un alt vas, se caramelizeaza cinci linguri de zahar. Se lasa putin sa se intareasca si se adauga caramelul facut mai devreme, apoi se pune in mijloc compozitia de blat. Chiar daca arata ciudat la inceput, in timpul coacerii o sa se aseze asa cum trebuie. Se pune vasul in cuptor pentru 35-40 de minute.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Se pune platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor si printr-o miscare rapida se intoarce prajitura. Pofta buna!