Paella cu fructe de mare
Inspirată din bucătăria spaniolă, rețeta Paella cu fructe de mare cucerețte din ce în ce mai mulți gurmanzi.
Publicat: Luni, 03 Decembrie 2018, 22:17 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 21:51Inspirată din bucătăria spaniolă, rețeta Paella cu fructe de mare cucerețte din ce în ce mai mulți gurmanzi.
Ingrediente pentru rețeta Paella cu fructe de mare
- 200 gr orez arborio
- 200 gr creveți decorticați
- 200 gr calamar
- 200 gr calamar, lamele
- șofran
- 1 ardei gras, roșu
- 1 căpățână de usturoi
- ulei de măsline
- 2 buc. macrou congelat
- 4 cepe
- 1 roșie
- Sare
- Boia
- 4 creveți tiger
- 2 lămâi
- 250 ml vin
Mod de preparare pentru rețeta Paella cu fructe de mare
Se toacă usturoiul, împreună cu ceapa și ardeiul și se călesc în ulei de măsline.
Se adaugă sarea și lamelele de calamar și se amestecă.
Separat, se fierbe macroul în apă cu puțină sare.
In tigaia de pe foc, se mai adaugă roșia și orezul, se călesc puțin apoi se adaugă macroul și puțin din supa de pește.
Peste puțin timp se adaugă fructele de mare, vinul, iar la sfârșit se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.