Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză - Reţeta lui Vlăduţ
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne-a surprins plăcut cu o rețetă de pâine foarte guatoasă și aromată, servită cu o cremă de brânză cu multă verdeață. Este o rețetă de pâine de casă cu cartofi în aluat, însă modul de preparare este unul deosebit.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 31 Martie 2020, 14:13 | Actualizat: Marti, 31 Martie 2020, 14:24- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pâinea de casă cu cartofi este printre preferințele multora, dar atunci când cartofii mai sunt și aromatizați cu usturoi și rozmarin și preparați la cuptor ca în rețeta lui Vlăduț, pâinea de casă va ieși de-a dreptul delicioasă.
Rețeta Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză - Ingrediente:
- Pentru pâine:
- 750 gr făină tip 650
- 350 ml apă caldă
- 7 gr drojdie uscată
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 3 cartofi, medii
- sare și piper
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 crenguțe de rozmarin
- 50-60 ml ulei de măsline
- Pentru crema de brânză:
- brânză telemea sărată
- brânză tartinabilă
- smântână
- ceapă verde
- mărar verde
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză ?
Mai întâi ne ocupăm de cartofi care vor fi incluși în aluatul de pâine.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi feliem grosier. Îi așezăm într-o tavă cu ulei de măsline și presărm peste ei sare și piper. Adăugăm și usturoiul, câteva crenguțe de rozmarin, acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.
După acest interval, frământăm aluatul de pâine, în modul clasic, din făină cu apă caldă, sare și drojdia diluată cu zahăr.
Pe aceeași temăPasăm cartofii împreună cu usturoiul și grăsimea din tavă și încorporăm piureul rezultat în aluatul de pâine.
Lăsăm aluatul să se dospească la loc cald și acoperit, 45-50 de minute, apoi îl întindem într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
Coacem pâinea pentru 35-40 de minute la 170-180 de grade.
Pe aceeași temăCât timp se coace pâinea, preparăm crema de brânză. Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm ceapa și mărarul, tocate fin și potrivim gustul și textura cu puțină smântână.
Servim pâinea de casă cu cartofi în aluat tartinată cu cremă de brânză.
Spor și poftă bună!