Pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe - Rețeta Ramonei Olaru de la Neatza cu Răzvan și Dani
Ramona Olaru, frumoasa vecină de la Neatza cu Răzvan și Dani și-a impresionat colegii de platou preparând o delicioasă rețetă de pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe, rețetă pe care a denumit-o "Visul fructelor".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 22 Iunie 2020, 12:38 | Actualizat: Luni, 22 Iunie 2020, 13:14- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este o prăjitură delicioasă și răcoroasă cu blaturi de pandișpan, cremă de vanilie, frișcă și multe fructe, ce tronează deasupra prăjiturii într-un spectacol de culori și arome.
Ingrediente pentru Rețeta de Pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe:
- Pentru blat:
- 7 albușuri
- 3 gălbenușuri
- 7 linguri de zahăr
- 7 linguri de făină
- Pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- 8 linguri de zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 8 linguri de făină
- 200 gr frișcă bătută
- fructe diverse
Cum se prepară Rețeta de Pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe?
Pentru a pregăti blatul de pandișpan, se bat albușurile spumă, împreună cu zahărul până se formează o bezea fermă. Se încorporează gălbenușurile, folosind o spatulă, apoi făina adăugată puțin câte puțin.
Blatul de pandișpan se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 20-30 de minute, la 160 de grade.
Pentru crema de vanilie, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și se adaugă făina. Compoziția se fierbe amestecând continuu, până se îngroață ca o budincă. Se lasă la răcit și se adaugă câteva linguri de frișcă bătută, pentru a căpăta cremozitate.
Blatul de pandișpan se secționează în două părți, iar între ele se va întinde crema de vanilie, amestecată cu o parte din fructe.
Deasupra se va întinde restul de frișcă bătută și peste aceasta se vor șeza fructele feliate și întregi, după caz, într-o armonie de gusturi și culori.
Prăjitura Visul fructelor se dă la rece cel puțin o oră, înainte de a o porționa și servi cu poftă.
Pentru mai multe detalii despre acest desert și pentru a nu pirde momentele spectaculoase create de matinali, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.