Panna cotta de crab cu baby fenel, ridiche neagră și crutoane de pâine
O explozie de gusturi ce te cuceresc instant într-o rețetă inedită: Panna cotta de crab cu baby fenel, ridiche neagră și crutoane de pâine!
Publicat: Marti, 15 Octombrie 2019, 21:40 | Actualizat: Miercuri, 05 Octombrie 2022, 11:17- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O explozie de gusturi ce te cuceresc instant într-o rețetă inedită: Panna cotta de crab cu baby fenel, ridiche neagră și crutoane de pâine!
Rețeta Panna cotta de crab cu baby fenel, ridiche neagră și crutoane de pâine - Ingrediente
- 250 gr carne de crab, roșie (mărunțită)
- 400 ml smântână lichidă Gran cucina
- 400 ml lapte de vacă
- 2 lămâi
- 2 ridichi negre
- 4 baby fenel
- 2 chifle de pâine (simple) congelate
- 50 ml ulei de măsline
- 10 g Agar Agar
- 300 ml oțet
- 300 ml vin alb
- 100 g zahăr
- 1 portocală
- 1 ardei chilli proaspăt
- 5 gr semințe de muștar
- 10 g lecitina de soia
- 10 g cimbrișor proaspăt
- 1 castravete fabio
- 10 ml ulei de susan
- 30 g abzorbit
- 400 g mazăre
- 50 g unt
- 10 g mentă proaspătă
- 50 g sare
- 10 g piper alb măcinat
- 6 căței de usturoi
Panna cotta de crab cu baby fenel, ridiche neagră și crutoane de pâine - Preparare
Se fierbe laptele cu grancucina. Se ia de pe foc, se adaugă carnea de crab și se amestecă. Se pune înapoi la foc mic, apoi se adaugă agar agar. Se amestecă până la dizolvarea completă și se procesează în blender. Apoi se strecoară amestecul prin sită fină și se așează în 2 forme de silicon, una sferică și una dreptunghiulară. Se lasă la frigider până la momentul servirii. Ridichea neagră se feliază subțire. Se fierbe vin, cu oțet, usturoi, portocală, chilli și zahăr. Apoi adăugăm baby fennel și lăsăm să fiarbă câteva minute. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat.
Chifla de pâine se feliază subțire, se unge cu ulei de măsline și coajă de lămâie. Se coace la cuptor pentru a obține crutonul de pâine. Uleiul de susan se amestecă cu abzorbit pentru a obține pudra de susan.
Pentru piure de mazăre, mazărea se fierbe 5 minute, se strecoară, se adaugă untul fierbinte și mentă și ultratex, apoi se procesează în Thermomix pentru a obține piureul.
Castraveții se curată de coajă, apoi coaja se procesează în blender cu ulei. Apoi uleiul se strecoară printr-un tifon pentru a elimina impuritățile. Folosind o linguriță de scobit se fac bobițe de castravete, care se adaugă în ulei pentru aromare.
Se servesc toate aceste preparate împreună, într-o explozie de gusturi.