Gustos și, mai ales, sănătos, acest preparat simplu și rapid: Somon cu quinoa și piure de mazăre!
Somon cu quinoa și piure de mazăre - Ingrediente
- 4 buc. file de somon proaspăt( 150-200 gr bucata)
- 200 gr quinoa albă
- 400 gr mazăre congelată
- 1 lămâie
- 250 gr roșii cherry
- ulei de măsline extravirgin
- sare de Himalaya
- piper boabe
- chilli
- rozmarin proaspăt
- capere
- flori comestibile
- 100 gr baby spanac
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- cremă de oțet balsamic
- unt de cocos
- 150 gr parmezan răzuit
- 1 legătură pătrunjel verde
- 100 gr fulgi de drojdie inactive
Somon cu quinoa și piure de mazăre - Preparare
Pregătirea somonului
Spălăm somonul file proaspăt, verificăm dacă mai are oase și le eliminăm, îl tamponăm cu prosope de hârtie și îl ungem cu un amestec din ulei de măsline, piper și chili și parmesan. Îl așezăm în tavă pe hârtie de copt, punem lângă el și câteva roșii cherry și câte o crenguță de rozmarin și dăm tava la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute, sau până când s-a rumenit.
- Vedeți și Rețeta Somon cu orez basmati!
Pregătirea quinoa
Spălăm quinoa și o lăsăm la hidratat până când pregătim somonul, apoi o punem la fiert în apă cu sare și un cub de unt. Spre finalul fierberii adăugăm și o lingură de suc proaspăt de lămâie.
Pregătire piure de mazăre
Punem la fiert mazărea congelată puțină apă, împreună cu puțină sare și un cub de unt.
După ce s-a fiert o pasăm împreună cu puțin unt și o linguriță unt de cocoș pentru o aromă deosebită. Adăugăm și parmezan fâșii pentru consistență.
Așezăm piureul de mazăre cu ustensilă de făcut globuri de înghețată împreună cu quinoa în forme rotunde sau pătrate, lângă care așezăm somonul rumenit și uns cu puțin ulei pentru strălucire, ungem farfuria cu crema de oțet balsamic, punem câteva frunze de baby spanac, creson, panseluțe comestibile și câteva boabe de capere, roșiile cherry coapte. Presăram în ploaie sare de himalaya.
Saint jacques pe pat de dovleac cu ghimbir și trufe... Papricaș de pui cu ciuperci și mămăligă...