Paște 2018! Cum să prepari pască fără aluat! E delicioasă și n-ai nevoie de mult timp pentru a o găti!
Un preparat nelipsit de pe masa de Paște este, fără doar și poate, pasca. Dacă te-ai plictisit, însă, de varianta clasică și vrei să încerci o rețetă nouă gătește pasca cu brânză, fără aluat.
Publicat: Miercuri, 28 Martie 2018, 08:56 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:46Un preparat nelipsit de pe masa de Paște este, fără doar și poate, pasca. Dacă te-ai plictisit, însă, de varianta clasică și vrei să încerci o rețetă nouă gătește pasca cu brânză, fără aluat.
Postul Paștelui se apropie de final și dacă ai început deja să te gândești la ce vei pune pe masă în ziua de Paște, îți propunem să gătești o pască fără aluat, ce este ușor de preparat.
Ingrediente necesare pentru pască fără aluat:
- 700 grame de brânză de vaci
- 100 grame de stafide hidratate în cremă de whiskey
- 150 grame de făină
- cinci ouă
- o linguriță de esență de vanilie
- nouă linguri de zahăr
- o linguriță de coajă rasă de lămâie
- o linguriță de fresh de lămâie
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare pască fără aluat!
Pasca fără aluat este o rețetă super simplu de gătit. Tot ce trebuie să faci este să separi gălbenușurile de albușuri, după care să scurgi bine brânza de vaci.
Între timp, amestecă într-un bol, pune gălbenușurile, brânza de vaci, coaja de lămâie, stafidele hidratate în crema de whiskey și esența de vanilie. Amestecă bine cu ajutorul unui mixer, iar atunci când s-au omogenizat adaugă făina, sarea și praful de copt.
Continuă să amesteci și ai grijă pentru a nu face cocoloașe. Ulterior, las-o să se odihnească.
Într-un alt bol, pune albușurile și bate-le cu un praf de sare și cu zeamă de lămâie. Când s-au întărit, adaugă zahărul și amestecă în continuare, până când consistența acestui amestec îți va permite să întorci castronul cu susul în jos, fără să pice compoziția.
Adaugă această compoziție de albuș peste cea de gălbenuș și omogenizeaz-o. Ulterior, tapetează forma de copt cu făină și unt și adaugă întreg amestecul.
Introdu la cuptor preparatul la 150 de grade și lasă pasca să se coacă timp de 35-40 de minute. Ulterior, las-o să se răcească și servește-o tăiată felii.
Poftă bună!