Antena

Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie

Pieptul de curcan pe lângă gustul bun, este mai redus în calorii și grăsimi și conține o serie de nutrienți importanți, așadar merită să-l includem în meniurile noastre culinare și poate începem cu această rețetă de la ”Chefi la cuțite”: Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 09:15 | Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 09:52
Piept de curcan tras la tigaie, glazurat cu sos de muștar și servit cu legume
Chefi la cuțite

Cătălin Voicu, fost membru al trupei Ro-Mania, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” în sezonul 8, pentru a impresiona jurații cu o minunată rețetă pe bază de piept de curcan, sos de muștar și legume.

Iată ingredientele folosite pentru rețeta Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie:



Mod de preparare pentru rețeta Piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie

Preparare piept de curcan.

Pieptul de curcan porționat se masează cu puțin ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper și coajă de lămâie, răzuită fin și se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute, acoperit și pus la rece.

Se rumenește, apoi la tigaia antiaderentă, unsă cu ulei de măsline, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă. După rumenire, se acoperă pentru a se frăgezi și se păstrează la cald până în momentul servirii.

Preparare sos de muștar

După ce s-au îndepărtat bucățile din piept de curcan din tigaie, se adaugă 1-2 căței de usturoi și se rumenesc ușor, apoi se sting cu puțină supă de curcan sau de pui, sau chiar cu puțină apă.

Se adaugă muștarul, se amestecă bine pentru a se dilua uniform, apoi se adaugă, treptat, smântâna și se amestecă continuu. Se fierbe sosul de muștar până se leagă bine, amestecând uniform pentru a nu se tăia. dacă este cazul, se mai asezonează cu sare și piper.

Recomandari A1

Preparare legume trase la tigaie.

Fasolea verde și baby morcovii se blanșează în apă clocotită cu sare, apoi se scot în apă cu gheață, pentru a le opri procesul termic și a-și păstra, astfel, culoarea.

Într-o tigaie se topește puțin unt cu puțin ulei de măsline, atât cât să nu se ardă untul. Se adaugă usturoiul curățat și tăiat în rondele, apoi legumele bine scurse. Se amestecă legumele în tigaie prin rotirea acesteia, nașa încât să se tragă uniform în untul topit și aromatizat cu usturoi. la final se presară sare și piper.

Se servește deliciosul piept de curcan cu sos de muștar și legume trase la tigaie, presărat cu parmezan răzuit fin.

Whatsapp LinkedIn
piept de curcan sos de mustar legume trase la tigaie chefi la cutite reteta concurent
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 NHL, fenomenul mondial, se vede din acest an în platforma ta favorită! Cele mai tari meciuri se văd LIVE exclusiv în AntenaPLAY.
Stirile zilei Povestea româncei care cumpără case pentru Messi. A pornit de la zero şi a construit un imperiu imobiliar. Inima ei a rămas, însă, la Braşov
Videoclipul zilei
Citește și
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 2 septembrie 2023. Fostul căpitan al naționalei de baschet, Virgil...
Salată de curcan, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Rețetă de salată suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare, preparată de Vlăduț la Neatza cu...
Rețetă de salată fructată cu piept de curcan și maioneză, gătită de Vlădutz la Neatza cu Răzvan...
Video recomandate
Video
Citește și