Piept de pui cu creveți și piure de cartofi aromatizat. O rețetă cu o combinație delicioasă de ingrediente!
Nu poate fi decât foarte gustoasă, rețeta Piept de pui cu creveți și piure de cartofi aromatizat, cu așa combinație de ingrediente!
Autor: Maria Udrea Publicat: Luni, 28 Octombrie 2019, 21:08 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:01Rețeta Piept de pui cu creveți și piure de cartofi aromatizat - Ingrediente
- 650 g piept de pui fără os
- 400 g creveți prefierti decorticați
- 800 ml mântână lichidă
- 1 căpățână de usturoi
- 1,5 kg cartofi albi
- 200 g unt
- Sare și piper
- 100 g Knorr primerba pesto roșu
Rețeta Piept de pui cu creveți și piure de cartofi aromatizat - Mod de preparare
Mai întâi se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare, pentru a prepara piure de cartofi.
Se pune la încins o tigaie cu ulei, se tranșează pieptul de pui și se adaugă în tigaie, lăsăndu-l să prindă o crustă arămie pe ambele părți. Apoi se adaugă creveții și usturoiul, se mai lasă 5 minute și se adaugă smântână lichidă, sare și piper.
Cartofii pentru piure se scurg, se adaugă untul, sare, după gust și se pasează până se obține un piure omogen.
Pentru a obține un piure mai fin îl putem da prin sită și apoi îl amestecăm cu pesto roșu.
Se așază pe farfurie alături de pieptul de pui cu creveți.