Piept de pui cu nuci caju, deliciu gata în mai puțin de 20 de minute și cu ingrediente puține!
Pieptul de pui poate deveni destul de fad sau uscăcios, așa că noi îți propunem o rețetă delicioasă cu alune caju! Ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul este savuros!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2019, 17:47 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:51Această mâncare delicioasă de piept de pui cu alune caju se pregătește într-un timp extrem de scurt, iar gustul este de-a dreptul spectaculos.
Pentru a pregăti cea mai bună rețetă de piept de pui cu nuci caju vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Piept de pui
- Nuci caju
- Ceapă
- Puțin zahăr
- Ardei roșu/ceapă verde
- Sos de soia clasic
Cum se fce cea mai bună rețetă de piept de pui cu nuci caju?
Alunele caju se rumenesc într-o tigaie wok, apoi se adaugă ceapa tocată sub formă de franjuri sau mărunt, adăugăm un strop de ulei și lăsăm puțin la făcut. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Wok, fiindcă aceasta ne permite să gătim totul fără ca ingredientele să se lipească.
Când ceapa a devenit sticloasă adăugăm pieptul de pui tăiat în franjuri și amestecăm de câteva ori, la interval de câteva minute. Putem adăuga ardeiul sau ceapa verde, dar și și câțiva căței de usturoi pisat, pentru un plus de savoare. Adăugăm apoi sos de soia (câteva linguri), puțin zahăr, sare și piper după gust. Mai putem adăuga condimente, apă sau sos de soia, în funcție de preferințe și de cantitatea de sos dorită.
Putem servi această mâncare de piept de pui cu nuci caju alături de o garnitură de orez fiert. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Wok fiindcă astfel am avut mai mult spațiu pentru a pregăti și carnea și sosul în acest loc.
Tigăile din gama Regis Stone au un triplu strat special, antiaderent, ce previne lipirea alimentelor, chiar și atunci când nu folosești ulei sau alte tipuri de grăsime. Poți pregăti orice fel de rețetă, de la mixuri mexicane sau asiatice de carne cu legume și până la tocănițe deliciose cu sos din plin.
Tigaia Regis Stone Copper Wok are baza din oțel inoxidabil, lucru ce permite distribuirea uniformă a căldurii, pentru ca ingredientele tale să se gătească mai repede. În plus, tigăile din gama Regis Stone sunt mult mi rezistente la zgârieturi și mult mai durabile decât cele ceramice, motiv pentru care te poți baza din plin pe ajutorul oferit de acestea.
Nu mai sta pe gânduri și dotează-ți și tu bucătăria cu o super tigaie, cu care poți face spectacol în bucătărie! Nu degeaba concurenții emisiuinii Chefi la cuțite gătesc orice preparat din concurs cu ajutorul gamei Regis Stone!