Piersici glazurate cu sos și mentă
Publicat: Marti, 14 Februarie 2017, 08:28 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:36Ingrediente
- 2 ouă medii
- 500 g zahăr tos
- 125 g unt moale
- 275 g făină
- 5 g praf de copt
- 1 baton de vanilie
- 30 ml lapte
- sare
- 200 g sirop de vișine
- 1 borcan gem sau marmeladă de piersici
- 100 g migdale întregi
- 1 ciocolată albă
- 100 g fistic
- 1 legătură mentă proaspătă
Mod de preparare
Ouale se mixează cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase, apoi se încorporează untul moale.
Se adaugă vanilia, laptele și, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Compoziția se amestecă cu paleta, ușor.
Se modelează biluțe egale, cam de 13 g, cu mainile unse cu puțin unt, care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 3-4 cm.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru 15-18 minute.
Se lasă la răcit 10-15 minute, după care se scobesc de interior cu lingurița, apoi se umplu cu gem și o migdală și se lipesc câte două.
Se scufundă in siropul preparat din vișinile fierte pe foc, dar răcit, apoi se trec prin zahar tos.
Pe platoul de prezentare se răzuie mare, ciocolata albă, se așază câte 2 piersici cu câte o frunză, de mentă, alaturi de sos de piersică, mentă și alune presărate.
Rețetă concurent: Dumitra Petruța