Prăjitura "Krem a la Krem" face furori pe Internet! E un desert simplu, gustos, gata în doar câteva minute
Încearcă o prăjitură delicioasă, pentru care nu ai nevoie de ingrediente sofisticate şi pe care o prepari destul de rapid. E minunată!
Publicat: Joi, 20 Octombrie 2016, 10:00 | Actualizat: Sambata, 31 Octombrie 2020, 21:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Încearcă o prăjitură delicioasă, pentru care nu ai nevoie de ingrediente sofisticate şi pe care o prepari destul de rapid. E minunată!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
1 plic crema de ciocolata
un praf de sare
Pentru crema:
250 ml frisca lichida
200 ml lapte
1 plic crema de vanilie
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
2 linguri afinata
MOD DE PREPARARE:
Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand, mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de crema de ciocolata, mixand bine, dar la viteza mica pana se omogenizeaza.
Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de crema de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza, apoi se da la frigider.
Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr-un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura. Pofta buna!