Prăjitura "Mozambic", desertul căutat în toate colţurile lumii! Reţeta e banală şi se face în doar 20 de minute
Prăjitura "Mozambic" este o combinaţie delicioasă între cheesecake şi negresă cu ciocolată. Se face în mai puţin de jumătate de oră, iar gustul e fabulos.
Publicat: Sambata, 15 Octombrie 2016, 09:08 | Actualizat: Sambata, 02 Ianuarie 2021, 16:54Prăjitura "Mozambic" este o combinaţie delicioasă între cheesecake şi negresă cu ciocolată. Se face în mai puţin de jumătate de oră, iar gustul e fabulos.
INGREDIENTE:
100 g faina
100 g ciocolata neagra
70 g unt
70 g zahar
3 oua
1 lingura cacao
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Crema de deasupra:
200 g crema de branza
1 lingurita esenta vanilie
1 galbenus de ou
25 g de zahar
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas adanc, ciocolata si untul se topesc pe aragaz. 70 de grame de zahar si cele trei oua se bat bine si apoi se adauga faina, cacao, praful de sare si o lingurita esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu putina faina sau hartie de copt.
Intr-un bol separat, se amesteca cele 25 g zahar, crema de branza, galbenusul si a doua lingura de esenta de vanilie. Cu ajutorul unei lingurite, se pune neuniform amestecul de branza si se amesteca din loc in loc, pentru a obtine un efect dragut.
Tava se bagă la cuptor pentru 20 de minute. Poftă bună!