Prăjitura "Tropicală", un desert absolut delicios, gata în 20 de minute! Reţeta pas cu pas
Dacă ai poftă de ceva dulce, poţi să încerci un desert foarte uşor de pregătit, pentru care nu ai nevoie de prea multă îndemânare în bucătărie. Prăjitura "Tropicală" este delicioasă!
Publicat: Duminica, 09 Octombrie 2016, 17:59 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 12:42Dacă ai poftă de ceva dulce, poţi să încerci un desert foarte uşor de pregătit, pentru care nu ai nevoie de prea multă îndemânare în bucătărie. Prăjitura "Tropicală" este delicioasă!
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura "Tropicală":
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 100 ml ulei
- 5 linguri de faina
- 1 lingura de cacao
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Crema:
- 200 grame de unt
- 200 grame de zahar
- 500 grame branza de vaci
- 1 esenta de vanilie
Glazura:
- 800 ml suc de portocale
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 4 linguri zahar
Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitura "Tropicală":
Se incinge cuptorul la foc mediu si se pregateste tava cu hartie de copt. Se separa ouale, galenusurile se mixeaza cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi se adauga treptat uleiul si se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu cacao si cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste amestecul de galbenusuri cu faina si se amesteca usor, cu miscari lente, de jos in sus. Se da la cuptor si se lasa in jur de 15 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa la racit in tava.
Pentru crema de branza: Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga branza si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Dupa ce s-a racit blatul, se intinde crema de branza, se niveleaza frumos si se da la rece. Se prepara budinca, conform indicatiilor de pe plic: continutul plicurilor se amesteca cu zaharul si cu 7-8 linguri de suc. Restul de suc se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga amestecul pregatit. Se lasa la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa putin la racit, apoi se toarna peste crema de branza si se niveleaza.
Poftă bună!