Rapanele lui Gogu - rețetă de rapane în sos de roșii cu legume la tigaie
Rețeta de rapane în sos de roșii cu legume la tigaie
Publicat: Luni, 20 Februarie 2017, 15:38 | Actualizat: Luni, 22 Februarie 2021, 13:32Ingrediente pentru rețeta de rapane în sos de roșii cu legume la tigaie:
- 1 kg rapane
- 2 ardei grași, roșii
- 2 ardei grași portocalii
- 2 ardei grași galbeni
- 2 cepe roșii
- 5 - 6 căței de usturoi
- 300 g morcovi baby (congelați)
- 500 g roșii cherry
- 200 g unt( 65%)
- 50 ml ulei măsline
- sare de mare
- piper tricolor.
- busuioc verde, proaspăt
Mod de preparare pentru rețeta de rapane în sos de roșii cu legume la tigaie:
Se spală rapanele, se curăță, se taie și se pun la foc în apă.
Curățăm ceapa și ardeii colorați și le tăiem julien.
Încingem untul într-o tigaie și călim ceapa până devine aurie.
Adăugăm ardeii și morcovii baby.
După ce testăm cu o furculiță rapanele și ne asigurăm ca s-au fiert suficient, le scotem într-o sită, le scurgem, apoi le adăugăm peste legume, lăsându-le la foc mic, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Într-un alt wok încingem uleiul de măsline și punem roșiile cu crenguțe cu tot, până se rumenesc și se crapă coaja.
Se adaugă peste ele, felii subțiri de usturoi, busuioc, sare și piper.
Farfuria va avea acest sos de roșii fin, ca bază, rapanele așezate în formă de semilună, iar alături, în farfurie, vor fi așezate legumele.
Pofta buna!