Rețeta Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde
Foarte bine s-au combitat toate gusturile ingredientelor de la Rețeta Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde! Și se prepară foarte ușor!
Autor: Maria Udrea Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2019, 14:50 | Actualizat: Miercuri, 07 Aprilie 2021, 17:00Foarte bine s-au combitat toate gusturile ingredientelor de la Rețeta Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde! Și se prepară foarte ușor!
Ingrediente pentru Rețeta Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde:
- 1 kg de creveți
- 250 gr paste tagliatelle
- 250 g unt
- 500 ml smântână de gătit
- 150 gr făină
- 3-4 căței de usturoi
- Sare și piper
- piper
- puțin ulei de trufe negre
- pătrunjel verde
- ulei de măsline cu busuioc
- piper verde
- roșii cherry și microplante, pentru decor
- 300 gr ceapă
Mod de preparare pentru Rețeta Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde:
Creveții se trag la tigaie în unt aromatizat cu 1-2 căței de usturoi. Se asezonează cu sare și piper, după gust.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se trec pe sub jet de apă rece. Se scurg bine, se trag la tigaie în unt și se stropesc cu ulei de trufe.
Citeste si Cum se prepară delicioasa rețetă de Creveți Saganaki!
Se prepară un sos cu usturoi și piper verde cu care se servesc pastele și creveții. Se topește 150 gr unt și se călesc câțiva căței de usturoi, pentru a-l aromatiza. Se îndepărtează usturoiul și se adaugă făina, se amestecă bine și se diluează cu smântâna lichidă.
Se lasă pe foc până capătă consistența dorită și se asezonează cu sare și piper verde, proaspăt măcinat.
Citeste si: Rețeta Tagliatelle cu creveți!
Se servesc delicioșii Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde, cu decor de roșii și microplante.