Rețeta Curry cu biban de mare, fructe de mare și legume. Un preparat pe cât de complex, pe atât de adorat!
O combinație mai mult decât delicioasă între legume, pește și fructe de mare, asortate cu un sos curry deosebit: Curry cu biban de mare, fructe de mare și legume.
Autor: Maria Udrea Publicat: Luni, 28 Octombrie 2019, 20:51 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:01Rețeta Curry cu biban de mare, fructe de mare și legume, este perfectă pentru o masă în familie, sau pentru a-i cuceri pe iubitorii preparatelor cu fructe de mare.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Curry cu biban de mare, fructe de mare și legume:
- 500 g midii
- 4 shallots
- 1 cățel de usturoi
- 100 ml vin alb
- Cimbru
- 400 ml ulei
- 6 linguri curry pudră
- șofran
- 300 ml smântână lichidă
- 6 fileuri biban de mare
- 100 g unt
- 6 stridii
- 4 ouă
- 100 g făină de grâu
- 100 g pesmet
- 3 dovlecei
- 100 g coriandru
- 2 morcovi
- 8 cartofi noi
- Microplante pentru decor
- sare și piper
- 2 foi dafin
Rețeta Curry cu biban de mare, fructe de mare și legume - Preparare
Se curăță și se fierb cartofii în apă cu sare și șofran până se pătrund.
Ceapa și usturoiul se călesc în ulei încins până își schimbă culoarea, apoi se adaugă midiile și vinul și se acoperă vasul, pentru ca acestea să se desfacă. Se scurg midiile și se păstrează separate de sucul din tigaie.
Stridiile se trec prin făină, apoi prin ouă amestecate cu sare și piper și la final prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se prăjește bibanul pe partea cu piele în jos în puțin ulei. Se presară cu sare, piper, cimbru și se adaugă unt peste el, pentru cremozitate. Se adaugă în tigaie și foi de dafin pentru un plus de aromă.
Într-o altă tigaie se încinge puțin ulei, se adaugă unt și se călesc morcovii și dovleceii tăiați mărunt, se adaugă curry, sucul rămas de la midii și smântâna lichidă. Se fierb până se reduc la jumătate și se transformă într-un sos fin, trecut prin sită.
Se păstrează câteva felii subțiri de dovlecel și de morcov, pentru décor.