Culoare și savoare într-o rețetă exotică ce te îmbie dintr-o privire s-o savurezi instant: „Biban de mare cu legume mediteraneene și piure de cartofi mov”!
Foarte gustos este și acest preparat: Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge, dar mai simplu și la fel de gustos este și acest Biban de mare în sos de roșii cu usturoi și busuioc.
Ingrediente pentru Biban de mare cu legume mediteraneene și piure de cartofi mov
- 1 vânătă
- 1 zucchini
- 1 ardei gras, roșu
- 1 morcov
- 1 ceapă roșie
- 50 g unt
- 30 ml oțet balsamic cu portocale
- sare
- piper
- 1 lingură zahăr
- 400 g biban de mare, file
- 400 g cartofi mov
- 1oo ml smântână
- 100 g unt
Mod de preparare Biban de mare cu legume mediteraneene și piure de cartofi mov
Fileurile de biban de mare seung cu puțin ulei de măsline și oțet balsamic, se condimentează cu sare și piper și se rumenesc la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, apoi se întorc și pe cealaltă parte. Se adaugă puțin unt pentru cremozitate.
Legumele se spală, se feliază grosier și se caramelizează în unt cu zahăr și oțet balsamic.
Pentru piureul de cartofi mov, se curăță cartofii, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se pasează asezonați cu unt și smântână. Se trece piureul prin sită pentru a fi cremos.