Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Rețetă de frigănele însiropate, din bucătăria cubaneză
Chiar nu ai cum să rămâi indiferent la așa rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Este o rețetă de frigănele însiropate din bucătăria cubaneză, foarte aromate și extrem de gustoase.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 22 Septembrie 2020, 08:22 | Actualizat: Joi, 29 Iulie 2021, 11:07Chiar nu ai cum să rămâi indiferent la așa rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Este o rețetă de frigănele însiropate din bucătăria cubaneză, foarte aromate și extrem de gustoase.
Biu Marquetti, o cântăreață cubaneză 45 de ani, stabilită de 14 ani în România și-a descoperit în perioada de izolare, cauzată de pandemia de coronavirus, pasiunea pentru gătit.
Nu a stat prea mult pe gânduri și a venit la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8 să-i impresioneze pe cei trei chefi cu o rețetă de frigănele însiropate din bucătăria cubaneză, o rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar.
Crocante și foarte aromate, frigănelele cubaneze au încântat din plin papilele celor trei chefi.
Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar - Ingrediente:
- 2 baghete de pâine
- 500 ml lapte
- 20 gr scorțișoară măcinată
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 300 ml ulei
-
Pentru sirop:
- 250 ml apă
- 1 portocală mică (pentru coajă)
- 50 gr scorțișoară, batoane
- 50 gr miere
- 50 gr coniac sau vin dulce sec
- 20 gr anason stelat
- 200 gr zahăr
Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Rețetă de frigănele însiropate, din bucătăria cubaneză - Preparare
Într-un bol se amestecă laptele cu pudra de scorțișoară, iar în alt bol, se amestecă ouăle cu un praf de sare.
Bagetele se feliază în rondele de 2-3 cm grosime și se hidratează ușor în laptele amestecat cu scorțișoară. Se scurg, se trec prin ouăle bătute și se rumenesc bine în ulei încins, nu înainte de a adăuga o coajă de portocală în ulei, pentru a-i diminua gustul amărui. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Pentru deliciosul sirop care va înnobila gustul frigănelelor se pune apa într-un vas, la foc. Se adaugă zahărul, coniacul, batonul de scorțișoară, anasonul stelat și coajă de portocală răzuită. Se fierbe siropul până capătă consistență și aromele ingredientelor sunt degajate deplin. După stingerea focului, se lasă să se tempereze puțin și se adaugă mierea, pentru un plus de gust și consistență.
Frigănelele se servesc glazurate cu acest delicios și aromat sirop.
Dacă gustul acestui desert cubanez: Torrejas en almibar i-a cucerit pe cei trei chefi, trebuie să-l încercăm și noi și să-i delectăm pe cei dragi cu el!
Spor la preparat rețeta de frigănele însiropate, din bucătăria cubaneză și poftă bună la savurat!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!