Rețetă de desert din bucătăria mexicană: Churros cu sos de ciocolată
Churros cu sos de ciocolată, un desert tradițional mexican, ușor de preparat și extrem de delicios.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 10:07 | Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 10:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Churros cu sos de ciocolată este un desert tradițional mexican, pe care îl regăsim și în Spania, dar și în alte țări și se prepară din aluat opărit, tras prin posh și prăjit în baie de ulei încins.
Kamila Villegas Millan are 13 ani, născută în Mexic și stabilită ulterior în România, foarte pasionată de gătit, a venit la Chefi la cuțite, împreună cu mama sa, dar concurând separat de aceasta. Ea a vrut să-i impresioneze pe cei trei jurați cu o rețetă de desert din bucătăria mexicană: Churros cu sos de ciocolată.
Că a reușit sau nu, este altă poveste, însă desertul mexican este unul excepțional, ce merită să-l încercăm și noi!
Rețetă de desert din bucătăria mexicană: Churros cu sos de ciocolată - Ingrediente:
- Pentru aluatul opărit:
- 400 gr făină
- 400 ml apă
- 200 gr unt
- 1 linguriță cuișoare
- 1 praf de sare
- 100 gr zahăr brun
- Pentru pudrat:
- 1 lingură scorțișoară
- 100 gr zahăr brun
- Pentru sosul de ciocolată:
- 400 gr ciocolată
- 500 ml frișcă lichidă
Rețetă de desert din bucătăria mexicană: Churros cu sos de ciocolată - Preparare
Se pun într-un vas, pe foc: apa, untul, sarea, zahărul și cuișoarele. Se lasă la fiert până se topește untul și lichidul clocotește. Cu o spumieră se îndepărtează cuișoarele, apoi se pune toată făina. Se amestecă intens până când făina absoarbe tot lichidul și se desprinde de pe spatulă și de pe pereșii vasului. Se stinge focul și se lasă aluatul opărit la răcit.
După răcire, se pune aluatul opărit într-un posh cu dui stelat.
Pe aceeași temăSe încinge o baie de ulei într-o crăticioară și se formează renumitele churros apăsând pe săculețul posh-ului și rupând fâșii de aluat de 4-5 cm lungime. Se rumenesc bine pe toarte părțile și se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.
Se presară pudră de scorțișoră peste ele.
Pentru sosul de ciocolată, se încălzește frișca lichidă într-un vas și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă până când compoziția este omogenă. Se poate aromatiza după preferințe.
Delicioasele bastonașele de churros se servesc trecute prin sosul de ciocolată.