Rețetă de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite
Masa de Paște nu e la fel dacă nu pregătești și o friptură de miel, după o rețetă care îți lasă gura apă.
Publicat: Joi, 22 Aprilie 2021, 10:16 | Actualizat: Miercuri, 28 Aprilie 2021, 14:56- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Cătălin Scărlătescu ne învață cum putem prepara o friptură de miel fragedă și delicioasă, cu ingrediente simple, răbdare și migală.
Rețeta de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu
Ingrediente friptură de miel
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
- rasol de miel (ciolan de miel)
- fasole verde și mazăre pentru o garnitură verde extrem de sănătoasă
- cartofi pentru piure
- 3 căței de usturoi
- vin roșu
- o crenguță de cimbru
- o crenguță de rozmarin
- 2 ceape
- o legătură de pătrunjel
- unt
- sare și piper boabe.
Pe aceeași temăMod de preparare friptură de miel
Se zdrobesc cățeii de usturoi și pun în oală alături de crenguța de cimbru, o crenguță de rozmarin, sare și piper, dar și o felie generoasă de unt. După ce usturoiul s-a gătit în unt și crenguțele parfumate și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel.
După ce sfârâie bine, se adaugă vin din belșug si apoi trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. Astfel, alcoolul dispare din vin și adăugăm aproximativ două căni de apă.
Puneți capalul oalei și băgați-o la cuptor, la 160 grade, pentru două ore jumătate. Astfel, veți obține o friptură fragedă.
Între timp, puteți pregăti garnitura. Pentru piure aveți nevoie de cartofi tocați în felii mari e care le puneți la fiert. Fasolea verde și mazărea se vor găti împreună. Pentru început căliți o ceapă tăiată solzi în puțin ulei de măsline și o felie generoasă de unt.
După ce se topește untul se adaugă ceapa și se condimentează cu sare și piper zdrobit. Când ceapa începe să prindă culoare și e rumenă, se adaugă fasolea și mazărea.
După cele 2 ore și 30 de minute, mielul se scoate de la cuptor și veți observa că e foarte rumen, iar carnea e fragedă, desprinzându-se cu ușurință de pe oase.
Pe aceeași temăCartofii gata fierți se vor transforma în cartofi zdrobiți, nu în piure. Peste cartofi se adaugă grăsimea rămasă din oala în care s-a gătit mielul. De asemenea, se adaugă o felie generoasă de unt.
Zdrobiți cartofii peste care adăugați o legătură de pătrunjel tocată mărunt. Amestecați totul și la final adăugați piper zdrobit. Pentru preparea sosului, punem în tigaie vin roșu și o parte din zeama rămasă în oală de la miel.
Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea de pahar de vin și două polonice de zeamă. După ce sosul e aproape gata și amestecul a dat în fiert, adăugați o felie de unt.
Nicio masă de Paște nu este completă fără carnea de miel, ce este asociată acestei festivități încă din timpurile precreștine. Dacă vrei să ai parte de un meniu pascal tradițional, sau pur și simplu vrei să te bucuri de o masă delicioasă, îți recomandăm o rețetă de cotlete de miel cu ierburi aromatice.