Rețeta de gem de cireșe a bunicii! Cea mai bună rețetă a verii fără fierbere îndelungată
Este sezonul cireșelor, așadar ce poate fi mai gustos decât un gem natural, făcut din cele mai bune fructe ale verii. Rețeta bunicii îți vine în ajutor, așadar iată cum trebuie să o prepari în așa fel încât fructele să nu își piardă proprietățile nutriționale.
Publicat: Vineri, 15 Iunie 2018, 11:44 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:52- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este sezonul cireșelor, așadar ce poate fi mai gustos decât un gem natural, făcut din cele mai bune fructe ale verii. Rețeta bunicii îți vine în ajutor, așadar iată cum trebuie să o prepari în așa fel încât fructele să nu își piardă proprietățile nutriționale.
Cireșele sunt printre cele mai sănătoase fructe. Ele joacă un rol foarte important în menținerea bunei funcționări a organismului și sunt un bun antioxidant.
Rețeta de gem de cireșe a bunicii
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 kg de cireșe
– 600 g de zahăr
– coaja de la o lămâie
Rețeta de gem de cireșe a bunicii – Cum prepari
Spală bine cireșele și curăță-le de codițe. Apoi, cu ajutorul unui ac de siguranță, scoate sâmburii. Pune cireșele într-o cratiță și acoperă-le cu zahăr. Amestecă bine și lasă totul deoparte, timp de câteva ore. În tot acest timp, fructele își vor lăsa zeama.
Pune toată această compozietie pe aragaz la foc mic, amestecă bine și pune coaja unei lămâi rasă. Lasă cam 40 de minute, amestecând din când în când, ca să nu se mai lipească. Ia spuma care se formează deasupra.
După cele 40 de minute, scoate, pe o farfurie, o linguriță din gem.
Dacă acesta se lipește atunci când este rece, înseamnă că gemul de cireșe este gata.
Dacă nu se lipește, mai trebuie să-l mai pui la fiert.
Gem delicios de cireșe – Toarnă apoi gemul fierbinte în borcane curate.
Pune capacul și lasă-le cu capacul în jos, timp de 15 minute.
După, învelește borcanele în pături, pentru 48 de ore.
Atenție, dacă dorești să păstrezi cât mai multe dintre proprietățile nutriționale ale cireșelor, nu trebuie să fierbi gemul mai mult o oră!