Cum se prepară cel mai îndrăgit desert tradițional. Rețetă de Papanași cu dulceață de afine
Cea mai îndrăgită rețetă de desert tradițional, este fără îndoială, rețeta de Papanași cu dulceață și smântână.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 04 Noiembrie 2019, 21:37 | Actualizat: Sambata, 21 Noiembrie 2020, 18:08- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Îndrăgita și nelipsita concurentă de la Chefi la cuțite, Coana Mița, i-a delectat pe cei trei chefi cu mult adorații papanași cu dulceață de afine.
Ingrediente pentru Rețeta de Papanași cu dulceață de afine:
- 500 g brânză proaspătă, de vaci
- 150 g făină
- 150 g griș
- 50 g zahăr
- 25 g drojdie
- 100 ml lapte
- un praf sare
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- Pentru servit:
- smântână
- dulceață
Mod de preparare Rețeta de Papanași cu dulceață de afine
Se pune drojdia sfărâmată în lapte cald, se adaugă o lingură de zahăr și una de făină și se amestecă până la omogenizare, apoi lasă la loc cald până își dublează volumul. Se adaugă, treptat, făina amestecată cu grișul, sarea, esența și coaja de lămâie, apoi se încorporează brânza.
Se amestecă bine, până rezultă un aluat ferm, care se lasă la loc cald, 30 de minute, apoi se împarte în mici sfere. Se aplatizează sferele puțin și se decupează mijlocul cu un cerc mic, înfăinat. Din decupaje se formează biluțe de dimensiuni mici.
Se lasă formele de papanași să se odihnească pentru a-și mai mari volumul. Apoi, se prăjesc în ulei încins și se scot pe prosoape absorbante.
Delicioșii papanași tradiționali se servesc ușor calzi, cu smântână și dulceață, după preferințe.