Desert de sezon cu căpșuni. Rețetă de prăjitură cu multe căpșuni, frișcă și ciocolată
Dacă tot este piața plină de căpșuni românești, gustoase și foarte aromate, iată o rețetă de prăjitură cu multe căpșuni, frișcă și ciocolată, destul de simplu de preparat și de nerefuzat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 11 Mai 2020, 09:55 | Actualizat: Luni, 11 Mai 2020, 10:16- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o rețetă delicioasă, de sezon, din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la îndrăgitul matinal Neatza cu Răzvan și Dani. Este o combinație prefectă între un blat de pandișpan cu multe căpșuni și o cremă de frișcă, tot cu multe căpșuni și ciocolată răzuită pe deasupra.
Ce ne trebuie pentru ade prăjitură cu multe căpșuni, frișcă și ciocolată:
- Pentru o tavă de 25/40 cm:
- 5 ouă
- 5 linguri de făină
- 8 zahăr
- 5 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 750 g căpșuni
- 1 lămâie
- 600 g frișcă
- 7 g gelatină
- 750 g căpșuni
- 100 g ciocolată albă
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu multe căpșuni, frișcă și ciocolată
Pentru a prepara blatul de pandișpan cu căpșuni, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă cu sare și ulei, obținând o emulsie stabilă.
Albușurile se bat spumă cu puțină sare și zahărul. Se adaugă gălbenușurile frecate cu puțină sare și uleiul, apoi făina, treptat și coajă rasă de lămâie. La final se adaugă cășunile curățate și se întinde compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Se lasă să se tempereze, se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt.
Pe aceeași temăPentru deasupra, frișca bătută se amestecă cu gelatina hidratată și topită și se încorporează căpșunile.
Se întinde peste blatul de pandișpan cu căpșuni răcit și se dă prăjitura la rece pentru o oră. Se decorează cu cele trei tipuri de ciocolată, răzuite.
Tot din Bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și Rețeta Prăjitura Pădurea Neagră, o armonie de gusturi și culori într-un desert de senzație